Bajorország csak a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetésével maradhat stabil és sikeres – jelentette ki Horst Seehofer pártelnök szombaton Münchenben a CSU kongresszusán, amellyel elkezdődik az október 14-i tartományi törvényhozási (Landtag-) választást felvezető kampány hajrája.

Horst Seehofer rámutatott, hogy Bajorország néhány évtizede még a kevéssé jómódú tartományok közé tartozott, egészen a német újraegyesítésig más tartományok támogatására szorult.

Azóta viszont prémium tartománnyá, egyenesen földi mennyországgá változott, ami elérhetetlen lett volna a CSU nélkül

– emelte ki a Bajorországot egyedül kormányzó párt vezetője.

Bajorország eredményei az élet minden területén kiemelkedőek, a közbiztonságban például fényévekkel jár a többi 15 német tartomány előtt – húzta alá a CSU elnöke.

A legutóbbi felmérések szerint a párt története egyik legrosszabb eredményét érheti el a választáson és elveszítheti az abszolút többséget a müncheni Landtagban, a szavazatok 35-36 százalékát szerezheti meg, szemben az öt évvel ezelőtti 47,7 százalékkal.

Bajorország a CSU-val stabil

Az előrejelzésekkel kapcsolatban Horst Seehofer kiemelte, hogy a párt politikusainak és aktivistáinak a következő négy héten teljes erővel kell dolgozniuk, aggodalom helyett bizakodással, zúgolódás helyett egységben, ráérősség helyett odaadással. Mint mondta, fel kell rázni a lakosságot, meg kell győzni az embereket, hogy Bajoroszág érdekében szavazzanak a CSU-ra.

Arról is szólt, hogy a CSU a keresztényszociális, a liberális és a konzervatív bajorok politikai otthona, és mindig is elhatárolódott a szélsőjobboldaltól.

A pártelnök főtitkára, Markus Blume a csaknem ezer küldött részvételével tartott kongresszuson élesen bírálta a CSU-tól jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártot, amely az előrejelzések szerint 11 százalék körüli eredménnyel kerülhet be a Landtagba. Mint mondta, az AfD legfeljebb a neonáciként számon tartott Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) alternatívája lehet, de nem Németországé, Bajorországé pedig végképp nem.

Azzal összefüggésben, hogy a Landtagban az eddigi 4 helyett 7 párt szerezhet képviseletet – az AfD mellett bejuthat a Baloldal (Die Linke) és visszakerülhet a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) –, aminek révén nehézzé válhat a kormányalakítás és a tartomány politikai stabilitásának megőrzése, a főtitkár hangoztatta, hogy a CSU a garancia Bajorország stabilitására, Bajorország pedig Németország stabilitásának garanciája.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
legalább is a CSU vezetője ezt próbálja sulykolni! =))
Eladott Ország
Weber szerint mindazonáltal a közös Európát kell előtérbe állítani. “Abban hiszek, hogy a hídépítés a fő feladat” – mondta az EPP frakcióvezetője, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) 46 éves elnökhelyettese. Sokadik éve kizárólag engedményeket tesznek Orbánnak -dehogy a német összeszerelőüzem okán - és kergetik a szivárványos illúziókat, hogy hátha ennyi idő elég volt neki arra, hogy megtanuljon késsel-villával enni, és fancy diktátorok ánuszrózsájának becézgetése helyett némi elköteleződést mutatni az elvetélt gyerekkoráért őt mindenért kárpótoló, fejőstehénnek nézett Európai Unió iránt. Horst Seehofer CSU pártelnök miközben úgy akar tenni, mint akinek Orbán a szövetségese, valójában Martin Schulznak, az Orbán-kormány halálos ellenségének készül négyéves hűségesküt fogadni. Ez önmagában is szánalmas fénybe helyezi a végvári kapitány úr dakota vergődéseit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.