Elítélték hétfőn a németországi Frankfurtban az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezett egy német állampolgárságú tagját.

A Frankfurtban született 32 éves férfi korábban kiszabott szabadságvesztés büntetését nyolc év hat hónapról tíz évre emelték külföldi terrorista szervezet tagjaként háborús bűncselekményben viselt bűnrészesség miatt.

A német állampolgár a frankfurti tartományi felsőbíróság közleménye szerint 2013 novemberében a szíriai Aleppó térségében az Iszlám Állam tagjaként részt vett egy olyan személy elleni kegyetlen és embertelen fellépésben, aki a nemzetközi humanitárius jog alapján védelemre jogosult.

Az áldozat a dzsihadisták fogságában volt, akik ütötték, rúgták és áramütéssel végzett kínzással fenyegették, hogy kicsikarjanak belőle információkat, a vádlott pedig mobiltelefonnal filmezte az erőszakos vallatást.

A német állampolgár – akit a közleményben a személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján családi név nélkül, Abdelkarim E. B. néven azonosítottak – a bíróság által feltárt adatok alapján legkésőbb 2012 decemberétől radikalizálódott. A szélsőséges iszlamizmus leginkább elterjedt németországi irányzata, a szalafizmus követője lett, és 2013 szeptemberében Szíriába utazott, hogy az Iszlám Állam tagjaként részt vegyen a hitetlennek tartott emberek elleni úgynevezett szent háborúban – áll a közleményben.

A férfi 2014 februárjáig tartózkodott Szíriában, Németországba pedig 2015 februárjában tért vissza. Rögtön őrizetbe is vették, és 2016-ban nyolc év hat hónap szabadságvesztésre ítélték az Iszlám Állam terrorista szervezetben viselt tagsága és a terrorszervezetben folytatott tevékenysége miatt.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Szerintem minden olyan bár milyen állampolgárt,aki az Iszlám államba utazik és ott hosszabb ideig tartózkodik,nem is kéne vissza engedni,hiába annak az államnak az állampolgára. Gondolom nyaralni,vagy csak úgy kilátogatni senkinek nincs kedve,egy olyan országba,ahol háború dúl.Főleg nem olyan embernek,aki addig egy Keresztény országban élt. Rengeteg terrorcselekményt megspórolhattak volna,ha ezeket az egy-két évre letűnt embereket( ráadásul tudták is,hogy hol voltak,honnan akarnak visszatérni) már alapból vissza sem engedik. Menjen vissza oda,ahol addig volt,persze csak akkor ha nem maga az állam küldte ki valamiért.Nem ismerem annyira a jogszabályokat,de annyira azért nem kéne Liberálisnak lenni,hogy egy ennyire átlátszó utazás után is vissza engedik,csak azért,mert ott született,vagy még gyerekként állampolgárságot kapott.Épp elég marad így is,akik titkon tudnak szervezkedni.Nem kell engedni,hogy kinn még ki is képezzék őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.