Helyes, hogy Magyarország védi a schengeni külső határát – mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a bajorországi Augsburgban.

Merkel: helyes, hogy Magyarország védi a schengeni külső határát

Az Augsburger Allgemeine című helyi lap fórumán azzal kapcsolatban, hogy a 2015-ös menekülthullám idején folytatott tevékenységét szokás különutas német politikaként jellemezni, kérdésre válaszolva kiemelte, hogy

egy főre vetítve nem Németország fogadta be a legtöbb menedékkérőt, hanem Svédország, és Ausztria is Németország előtt áll.

Hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök "folyamatosan rámutat arra, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen, hiszen schengeni külső határa van, de ez a határ sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett".

Mindennek alapján "kicsit furcsának tartom, ahogyan minket szapul" – mondta a német kancellár.

Arról is szólt, hogy

a migrációval és a menekültekkel kapcsolatban meg kell próbálni "megbékíteni" egymással az eltérő álláspontokat, és érdemes nemcsak a múlttal foglalkozni, hanem a jövővel is.

Angela Merkel a többi között elmondta, hogy ismét jelölteti magát elnöknek pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) decemberi kongresszusán, és ki akarja tölteni negyedik, 2021 őszéig tartó kormányfői ciklusát.

Hangsúlyozta: továbbra is az a meggyőződése, hogy a CDU-elnöki és a kancellári tisztség összetartozik.

Azzal kapcsolatban, hogy Szászország tartományi törvényhozás (Landtag) CDU-frakciójának vezetője nem zárja ki a kormányzati együttműködést a CDU-tól és bajor testvérpártjától, a Keresztényszociális Uniótól (CSU) jobbra álló, Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párttal a jövő szeptemberi Landtag-választás után, kijelentette, hogy "kategorikusan" kizárja az együttműködést az AfD-vel.

Hozzátette: szerinte a szászországi CDU-ban a "túlnyomó többség" éppen így viszonyul a kérdéshez.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
"... a határ sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett".

Még a végén Orbán lesz az oka, hogy átsurrantak Magyarországon a migránsok, mert nem készült el időben a kerítés!
fideszes gyökér
Hazudik, Soros Györggyel karöltve!
Szerintük egyáltalán nem helyes, hogy védik a határokat, hanem ideküldik a "határőröket",
mindenféle felszereléssel ellátva, hogy a MAGYAR HATÁRŐRÖKET MEGALÁZZÁK,
ÉS A KERÍTÉS ALATT ÜRGEBŐRBE VARRT MIGRÁNCSOKAT TELEPÍTSENEK BE A CINEGE UTCÁBA!
tudode
Mint mindennel a MENEKÜLTVÁLSÁGGAL "is" üzletet csinál, visszaélve azzal, hogy Magyarország mindig is tranzitország volt, azok a náciők mentek rajtunk keresztül, akik nem is akartak, ez történt a MENEKÜLTVÁLSÁGGAL is, hiszen azt kiabálták, amikor hadicsellel megvetették velük a vonatjegyet, és mint a majmokat mutogatták őket, éheztetve gyermekeket is. Aztán Angela Merkel, és Ausztria szállítóeszközöket küldött a Keleti pu-ról gyalog elindult elcsigázott menekültekért, akiket Bicskénél is kicselezett ez a HATALOM, és PÉNZÉHES hernyó!
.
.

Azzal együtt, hogy volt idő, amikor több millió menekültet várt a gazdaság fellendítése céljából
.
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
.
Aztán lóvéért jöhetett bárki, több tízezer
.
24.hu/belfold/2017/01/04/pinter-sandor-elarulta-hanyan-telepedtek-le-penzert/
.
Az Ali baba, és ki tudja hány rablójához hasonló talán a HONFOGLALÁS ÓTA nem volt ilyen HATALOM-, és PÉNZÉHES, stb kormányféléje ennek az országnak. Még egy "utcaseprőtől" is !több tisztesség várható el, ami a TISZTA UTCÁT illeti! Olyan az utcája, a kormányzója, ahogy seper!
.
Tisztelet illeti Angela Merkelt, hogy politikusként is EMBER maradt!
Shikari
Orbánnak próbál nyalni a banya mert érik a bukása Európa elárulójának. A tengerbe fogják zavarni a némbert.
Jozefina
Merkel mindig józan politikusként gondolkodik, cselekszik és dönt. Tiszteletben tartja azokat is, akikkel nem ért egyet, de párbeszédre törekszik velük!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.