Chang Chi-yuan jól ismert etikus hacker Tajvanon, és a Facebooknak is dolgozott már korábban úgy, hogy szoftverhibákat jelentett a közösségi oldal direkt erre létrehozott felületén – írja a Bloomberg. Az ilyen jelentésekkel akár jó pénzt is lehet keresni, a 24 éves Chi-yuan pedig elvileg nagyon jól végzi a dolgát – valószínűleg ezért akar egy lépéssel tovább menni, és megtámadni Mark Zuckerberg profilját is. A hacker ugyanis nem adott magyarázatot arra, miért jelentette be Facebook posztban azt, hogy törölni fogja a Facebook alapítójának felhasználói profilját, méghozzá élőben, de valószínűleg

vagy feltűnésre vágyik, vagy be akarja bizonyítani, hogy a közösségi oldal biztonsági rendszerét egyáltalán nem bonyolult feltörni.

Chi-yuan bejelentette, hogy élőben fogja közvetíteni a kísérletet most vasárnap, budapesti idő szerint délben indul majd a videó.

A hacker nem most először tör borsot valakinek az orra alá: 2016-ban feltörte egy tajvani busztársaság weboldalát, és mindössze egy tajvani dollárért, azaz nagyjából 9 forintért vásárolt jegyet. A társaság be is perelte ezért.

(24.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Most 30-a, 19 óra 25 perc van.

Mi történt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.