A rózsafüzér napi elimádkozására hívta fel a világ több mint egymilliárd katolikus hívőjét az egyházért szombaton Ferenc pápa.

A Vatikán közlése szerint októberben, amely a katolikus egyházban május mellett a Szűzanya hónapja, a híveknek időt kell szakítaniuk a napi rózsafüzér-imádságra az ördög cselvetései ellen.

Imára szólított fel Ferenc pápa

Fotó: Vincenzo PINTO/AFP

Imádkozniuk kell a Szűzanyához és Szent Mihály arkangyalhoz, mert a gonosz lélek szüntelenül azon fáradozik, hogy az embereket egymás és Isten ellen fordítsa. A híveknek azt is kérniük kell, hogy jobban tudatára ébredjenek tévedéseiknek, hibáiknak és visszaéléseiknek, amelyeket a múltban elkövettek, vagy a jelenben követnek el.

A szokatlan pápai felhívás nem sokkal előzi meg az október 3. és 28. között rendezendő XV. püspöki szinódust, amelyre az egész világról érkeznek résztvevők.

A hírügynökségek emlékeztetnek, hogy a katolikus egyházat az utóbbi időben több súlyos botrány rázta meg, amelyek szexuális visszaélésekről szólnak az egyházon belül, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Chilében és Hollandiában. Megfigyelők várakozásai szerint a szinóduson, melynek témája a hit, a fiatalok és a hivatástisztázás, ezek a visszaélések, illetve az eltussolásukra tett kísérletek is terítékre kerülnek.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Ferenc pápa igyekezzen a saját lelki üdvéért imádkozni de íziben, mert bármeddig is él, igen kevés ideje lesz rá.
Nessy
Nálunk ezt a Mária rádió már évek óta megteszi naponta! Vannak helyek, ahol minden adót elnyom, és eszi nem eszi a pilóta, aki rádiót akar hallgatni vezetés közben, rózsafűzért imádkozhat, akár milyen vallású, vagy ateista!
Nessy
@Eriksson: Viszont státusz keresztényeinknek meg lenne a délutáni programjuk délután 5 és 6 között! Addig sem lopnának és hazudnának!
Eriksson
@Nessy: Azt akarod mondani, hogy ők imádkozzanak Ferenc pápa lelki üdvéért?
Nessy
@Eriksson: Nem. A sajátjukért! Igaz, ők már igyekeznek pénzzel megváltani a lelki üdvösségüket az egyházaknál! Majd a hívek imádkoznak értük!
Eriksson
@Nessy: Elmondok egy történetet, amely akkor játszódik, amikor még nagyon komolyan vették a vallást és az egyház volt a mindenek feletti hatalom.
Élt a egy vagyonos polgár, aki egyébként nagyon Istenfélő vallásos ember volt, rengeteg disznóságot elkövetett a saját gazdagodása és befolyásának érdekében. Volt is emiatt némi lelkiismeretfurdalása, de azzal nyugtatta magát, hogy Isten úgyis megbocsát neki, mert rengeteg pénzt öl bele a templomok fenntartásába. Úgy vélte, hogy imádkozás a szegények dolga, akik nem tudják megvenni a lelki üdvüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.