A szeptemberi sztrájkok és azok utóhatása miatt csökkentette profit-előrejelzését az ír Ryanair diszkont légitársaság.

Romlottak a Ryanair profitjának kilátásai

Fotó: Pixabay

A cég hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az év kilencedik hónapjában két napon is összehangolt sztrájkot tartott 5 európai országban és bár ezeken a napokon is közlekedett a járatok 90 százaléka, az embereknek – mint írták – megrendült a bizalma és újabb sztrájktól tartva elpártoltak tőlük. Emiatt a harmadik negyedéves előzetes foglalások rosszabbul állnak, mint egy évvel korábban. Emellett a mintegy 800 járat törlése miatt a 261-es uniós irányelv alapján kifizetett kártérítés is sokkal magasabb volt, mint a tervezet, és a fedezeti ügyleten nem fedezett kerozint is a korábbinál drágábban tudják megvenni, csak ez utóbbi tétel 30 millió euróval növelte a költségeket.

Ezek együttes hatásaként a Laudamotion nélkül mintegy 50-250 millió euróval csökkenhet a Ryanair adózott eredménye: a korábbi 1,25-1,35 milliárd eurós sávról 1,10-1,20 milliárd eurós sávba várják a pénzügyi év végére az adózott eredmény alakulását.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Naja kérem. Ahogy az utasokkal is bánnak, az kritikán aluli. Könnyű ügyfelet veszteni. Mert elmegy egy másik céghez. Ez a kapitalizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.