Rombolás és pusztítás maradt a Michael hurrikán nyomában Floridában csütörtökön, a rendkívüli időjárás hét halálos áldozatot is követelt.

Apokaliptikus a pusztulás Floridában

Az időközben trópusi viharrá "szelídült" Michael csütörtök este már Dél-, és Észak-Karolinában tombolt, miközben Florida nyugati partvidékein kezdik számba venni a vihar következményeit.

A helyreállítási munkálatok Floridában még nem kezdődtek el, mert házak, utcák és utak állnak másfél-kétméteres vízben, a hömpölygő áradat törmelékeket, autóroncsokat, kicsavart fákat sodor. Az óránként 250 kilométeres sebességgel süvítő szél szinte mindent romba döntött, egyes tengerparti városok mentén a széllökések két és félméteresre emelték a tenger hullámait. Panama City és Mexico Beach – két üdülővároska – ép ház nélkül maradt.

Apokaliptikus a pusztulás

- e szavakkal tudósított a helyszínről a CBS televízió. Szakemberek szerint nagy a fertőzésveszély, arra hívják fel a helybéliek figyelmét, hogy egyelőre még csónakkal se menjenek ki az elárasztott utcákra. A déli államban 370 ezer embernek rendeltek el kötelező evakuálást, de sokan ennek ellenére sem voltak hajlandóak elhagyni otthonukat. Helyi idő szerint csütörtökön este 900 ezer háztartás volt áram nélkül.

Apokaliptikus a pusztulás Floridában

A vihar Floridában, Georgiában és Észak-Karolinában eddig hét halálos áldozatot szedett. A trópusi ciklon Észak-Karolinán keresztül Virginia felé halad, a meteorológusok szerint meglehetősen gyorsan. Virginiából a vihar az előrejelzések szerint a nyílt óceán felé veszi majd útját.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Gerald Herbert

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klafa
Papírházak-hurrikánövezet-a világ lenagyobb szénmonoxid kibocsátója=borítékolható végeredmény.
1magyar
@Klafa: Igazad van, nem hinném, hogy ne lenne olcsóbb téglából építkezni ezek a hülyéknek.
Fradigege
@Klafa: Ez nekem már évtizedek óta feltűnt. Amikor az USA közepén, a tornádók hazájában rendszeresek ezek a fadeszkák, amik a "házakból" maradtak. Miez? Biztosításra mennek? Ha tudom, hogy egy ilyen helyen élek, betonbunkerből csinálnám a házamat. Vagy ennyire ostobák vagy valami móka van mögötte. Az állam is ekkora hülye? A biztosítok is?
Egyébként jövő nyáron is lesznek erdőtüzek Kaliforniában. És azután is. Valami nem gömbölyű ezeknél.
Fradigege
@1magyar: A háztetőt nem tudod téglából építeni. Ezért kell bunker. Elég igénytelen, de legalább megvéd és megmarad az otthonod. Ezekkel valami nem stimmel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.