A politika szereplői iránti bizalom megcsappanásának tulajdonítható a bajorországi tartományi választás eredménye – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben.

Angela Merkel: a bizalomvesztésnek tulajdonítható a bajorországi választási eredmény

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) testvérpártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke kiemelte, hogy Bajorországban nagyon jó a gazdasági helyzet, és szinte mindenütt megközelítették vagy el is érték a teljes foglalkoztatottságot, de "ez nem elég az embereknek, ha nincs meg a bizalom a politikai szereplőkben".

A szövetségi kormány megalakítására és az utóbbi 12 hónapra visszatekintve meg kell állapítani, hogy nagyarányú bizalomvesztés történt. Ez a CDU/CSU pártszövetségre is vonatkozik, amelytől a választók "elvárják, hogy egységesen tevékenykedjen" – mondta a kancellár.

Hozzátette, hogy a szövetségi kormány – a CDU/CSU és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) koalíciója – munkájának eredményeit sem sikerült kellőképpen megismertetni, ezért a vasárnapi bajorországi választás tanulsága számára az, hogy nagyobb erővel kell dolgoznia a kormány iránti bizalomért és azért, hogy az eredmények "láthatóvá váljanak".

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: szövegértés??? ha meg nem megy minek szólsz bele??
csak úgy....
@Pálinkás Pál: ez valami burkolt orbán dícséret? kenden a szülö annya sem bírta kiismerni magát...
csak úgy....
@durbincs: isten hozott kretén,-oszt hun viszked má megen? nélkületek az unalomba döglene bele a propeller! legalább 1X egy értelmes kérdés ,töled ,ezért fogok imátkozni de szarban vagyok a vallásoddal és fingom nincs,hogy kihez fohászkodjak veled kapcsolatba...
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Palim,tudom hülye kérdés ,de nem tenyésztesz te galambokat ?
Emlékeztetsz egy galambászra ,attu is a falramász érzésem vót mindíg ,de Te passzolsz...,na galambom,vannak e galambjaid?
Pálinkás Pál
@csak úgy...: "RonaGyuri
a választók nem hülyék, utálják, hogy a pénzükből a dagadt retardált törpe diktátor zsebét tömitek! =)) "
Segítek rajtad... diskurzusom Gyurival erre a kijelentésre korlátozódott!! Ha így sem érted ,akkor sajnállak!!
Jozefina
Nem csoda a CSU támogatóinak csökkenése!!! Nagy mértékben tehet róla Seehofer és Söder!!! Mindkettőről igen rossz a bayorok véleménye!!! Na és Seehofer igen sokszor vendégül látta a magyar miniszterelnököt és mint számos példa mutatja, ahová beteszi lábát ott csak a romlás következhet!! A másik, hogy a bayor választásokat megelőzően erős vitákat folytattak a televízióban, valamennyi párt képviselői!!! Merkelnek ehhez semmi köze!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. December 2., 06:12
Ónos eső, hószállingózás előfordulhat szerdán
Szórakozás - 2020. December 1., 21:09
Meg kellett műteni Kabát Petit
Szórakozás - 2020. December 1., 20:56
Az Eredet és az X-men sztárja nemváltó műtétre készül