Komoly gondot okoz a világ legnépesebb országának, egyben a világ második legnagyobb gazdaságának, Kínának az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi háború. (Oda-vissza vetnek ki egyre több termékre, szolgáltatásra vámot, ami versenyképtelenné tesz kínai árukat az USA-ban.)

A vámháború megrengeti Kína gazdaságát?

Nem is csoda, hogy a kínai tőzsdeindexek többéves mélypontra estek az elmúlt napokban, a gazdasági növekedési ütem pedig rég nem látott mértékre szelídült (igaz, a hivatalosan közölt 6 százalék körüli bővülés magyar szemmel irigylésre méltó, de a kínai gazdaságnak ennél pár százalékponttal magasabb ütemben kellene nőnie ahhoz, hogy ne dőljenek be hitelek, projektek), a kínai jüan veszít értéket a dollárhoz képest.

Azért, hogy kicsit megtámassza a gazdaságot, a kínai kormány jelentős adócsökkentésre készül jövőre – szellőztette meg a Reuters hírügynökség. A terv szerint úgy 33 ezer milliárd forintos adócsökkentésen gondolkodik az ország vezetése – ez hatalmas összeg, 80 százaléka annak, amelyet a teljes magyar gazdaság egy évben megtermel.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Lofaszra se lesz eleg.
Kina ugyanugy fog jarni mint a Szovjetunio a 80-as evek vegen. Osszeroppan. Lehet nem lesz olyan latvanyos a szetesese, mint a ruszkiknak, de a vegeredmeny ugyanaz lesz. Elvezti vilagvezeto nagyhatalmi szerepet.
Es ez igy van rendjen. Nehogy mar kommunista diktatorok, illiberalis szarjankok akarjak iranyitani a vilagot.
A vezeto szerep csakis a liberalis demokrata orszagoke lehet, mint az USA es az Europai Unio. Aki azt nem fogadja el annak el lehet innen menni.
fekete
A Hollywoody bohocoknak tobb a vesztese'guk,mint Kinanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.