Az elmúlt egy évben Franciaország 40 ezer tonna cukrot adott el Kubának. Ez majdnem olyan, mintha egy szerény európai olajtermelő ország, mondjuk Románia szállítana a napi ellátáshoz nélkülözhetetlen olajmennyiséget Szaúd- Arábiának. Persze kissé költői a hasonlat, de a kubai realitás távol áll a költészettől. Lesújtó.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy fontos kérdés

még akkor is fel kell tenni, ha nem szép dolog mások nyomorán poénkodni

Az AFP írta meg, hogy „Bitter taste for Cuba as it imports sugar for the first time”, majd a havanatimes.org is „Cuba Increases its Sugar Imports from France!”.
Azaz „Jelenleg Kuba alig egymillió tonna cukrot képes előállítani, holott korábban évtizedeken át a cukornád volt a kommunista szigetország emblematikus terméke és fő exportcikke.”.
Nos nekem csak egy kérdésem van: és a rum-iparral mi van???
Eriksson
Hajjajj. Már Kuba is követi a többi volt szocialista ország mintáját. Nem kell termelni, majd megveszik maguknak a szükséges mennyiségű cukrot.
Elhanyagolja a cukornádtermesztést, ami a fő bevétele volt a gazdaságnak. De ha nincs bevétele, miből akar vásárolni? Hitelből?
Nyílik a kapu az IMF-nek.
Eriksson
@RonaGyuri: A rumra talán elég lesz a megmaradt nádültetvények hozama. Nehogy már abból is behozatalra szoruljanak. :)))
papa.49
A cocilista tervgazdálkodás újabb gyönyörű példája, nosz küldöttséget meneszteni Kubába, a tapasztalatok átvétele céljából ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.