A Visualcapitalist rövid animáción mutatja be, hogyan változott a világ 10 meghatározó gazdaságának növekedése az 1960-as évektől napjainkig.

Azon nyilván nem lepődik meg senki, hogy a legnagyobb gazdaság végig az Egyesült Államok, a másik 9 helyen viszont elég sok változás volt 1960 és 2017 között.

A videó legérdekesebb csodája egyértelműen Kína. A videón jól látszódik ugyanis, hogy Kína, bár a '60-as évek elején még a világ ötödik legnagyobb gazdasága volt, 1978-ra még a top 10-ből is kiesett. Kína az 1980-as évek elején is még igen messze járt az élbolytól, 2010 után azonban belépett a legerősebb országok közé, és töretlen menetelésbe kezdett. 

Az országok versenye a videó végén válik igazán izgalmassá, érdemes megnézni a végeredményt is:

Forrás: Origo, Index

Videó: Visualcapitalist

Címlapi kép: Pixabay cco

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
én igazából egy futást látnék szívesen, ahogy ez a retardált dagadt törpe szedi a hájas seggét a pereputtyával együtt a kiegyenessített kaszások elől! =))
Manhattan
Nem csak Kína. Az összes Ázsia-i ország messze elsuhant mellettünk... :( Mi meg dagonyázunk itt a nagy semmiben... (
Manhattan
Ezt nem engedte megosztani. atlatszo.hu/2018/10/18/viszonzatlan-szerelem-semmi-nem-valosult-meg-az-orbannak-igert-kinai-oriasprojektekbol/?fbclid=IwAR0C_YC03TdX3vshCEkqdNC_1fKB4a0asWr88Y8Aqeit-5SmdG1j6wky5KY Emlékszem amikor Szijjártó hencegett, hogy majd hatalmas üzletházakat hoz létre Afrikában meg keleten itt-ott. Na abból is lett több milliárdos veszteség, és azóta néma csend. Persze hát eleve nem is csináltak piackutatást + dilettánsok is +nem értenek az üzleti marketinghoz + nem az ő pénzük, tehát kockázat mentesen lehet próbálkozni mindenféle üzleti tapasztalat nélkül. Azt pld soha nem árulta el, hogy mivel fog üzletelni (mackó sajtot cserél agyag múmiára ? ) Mi az a nagy kelendő árucikk (hungaricum), ami miatt érdemes milliárdos beruházásokat és üzletházakat nyitni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.