Mi tulajdonképpen vidáman és gondtalanul éltük az életünket. Mindenki jól keresett. Az ember nem gondolt mindig a szegényekre. Most sem a szegény szírek járnak álló nap az eszünkben, akik elvesztették az otthonukat és a tengerbe fulladnak. De a tévé előtt ülve az embernek mégiscsak ez jár az eszében: nem lehet, hogy újra megtörténjen. De lehet. És száz év múlva is lehet majd, és nem csak száz év múlva, amíg ember él a Földön, addig megtörténhet. Szegények alatt itt a deportált és megsemmisített zsidókra gondolt Brunhilde Pomsel, aki úgy halt meg tavaly 106 éves korában, hogy nem maradt utána olyan élő ember, aki belülről ismerte a legbelső náci kört. Pomsel 1942-től, a háború utolsó napjáig Joseph Goebbels propagandaminiszter titkárnője volt, azaz a Hitler után következő egyik legfontosabb náci vezető mellett dolgozott az Endlösung végrehajtásakor. A titkárnő 2013-ban – majdnem hetven év néma csend után – harminc órán keresztül beszélt, amiből Egy német sors címmel készült film.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
"Akkoriban már nem létezett szólásszabadság, mindent lehallgattak. Mindenki tudta, hogy kell viselkednie, minden egyes részlegnél ott ültek már a párthű emberek. Ellenállásról szó sem lehetett, a száját sem merte kinyitni senki"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@ibn Said: Pontosan ehhez kell a nagy orosz-török-ázsiai példaképek oktatása.
Némi Mein Kampfos aláfestéssel. Persze a lényeg nekik is a sztálini és hitleri vérvonalból ered.
karma1
Nem tudni vegulis, hogy aldas vagy atok volt szamara ez a rendkivul hosszu elet - de ugy latszik, kiepitett maganak egy olyan elmeletet, amiben kenyelmesen tengethette az eletet 1950 utan. A cikk tanulsagos , valoban, de ha mindenki sajat magaba nez, akkor tudja, hogy a sajat lelkiismeretevel mindenkinek sajat maganak kell elszamolnia, es nemcsak az elete legvegen, hanem minden nap szembe kell neznie a sajat donteseivel, hogy azok jok voltak-e vagy sem?
Ha neki igy megfelelt - a lelke rajta, kit erdekel - de hogy mostanaban is ebbe az iranyba sodrodik Magyarorszagon egy egesz orszag, - hat ez sokkal szomorubb es remisztobb...
Koszi, effendim, hogy feltetted ezt a cikket...
Czibor45
Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
karma1
@Czibor45: Ismet csak menj a sokadik alneveddel a kurva anyadba...
karma1
@ibn Said: Talan, ha otthon elnek es munkat keresnek, es hasonlo ajanlatot talalnek, mint amit Pomsel talalt, - elsore en is beugranek a dologba, de magamat ismerve tudom, hogy amint nekem nem tetszo dolgokat kell legepelnem es ez az en kezem alol kerul ki, egy elegge ketesse valo fonok agyabol kiindulva, - hat en bizony azt a melohelyet azonnal otthagynam. Szeretek belenezni a tukorbe, es nemcsak a napi toalett miatt,...:o))))
Peller Anikó
Sajnos az emberiség eljutott egy olyan pontra ahol a szaporasága bolygó méretű katasztrófákat okoz. Az emberek hajbakapnak az ételért, vízért, a szomszéd vagyonáért, az élettérért. Vagy csak egyszerűen azért, hogy a lejáró szavatosságú fegyvereket elropogtassák, az újakat kipróbálják. A túlszaporodott ember meg lelakja a Földet, szétszórva a nyersanyagokat, felélve az energiahordozókat, teleszemetelve a világot soha elnembomló anyagokkal, legyen ez gáznemű, műanyag vagy akár radioaktív hulladék.

Az időjárás a szemünk előtt szakad ránk, ahol nem sivatag lesz ott elönt a tenger. Nem csak a tengerpartok de akár Szeged is veszélyben van.

Az autók (repülők) meg csak mennek, mennek, mennek trillószámra. Még néhány évig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.