Márciusban vagy májusban tartják az eredetileg novemberben esedékes referendumot.

Előrehozott választások lesznek Izraelben
Fotó: Youtube

Nem újítják meg a tárcák átrendezésével a jelenlegi kormányt, hanem előrehozott választásokat tartanak Izraelben, miután a védelmi tárca éléről lemondott Avigdor Liberman pártja, az Izrael a hazánk (Jiszrael Béténu) kilépett a koalícióból – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök pénteken találkozott egyik koalíciós partnerével, Naftali Bennettel, hogy megvitassák a védelmi tárca esetleges átadását Bennetnek és pártjának, a Zsidó Otthonnak (Habájt Hajehudi), de megbeszélésük végén kiderült, hogy

Mose Kahlon centrista Mindannyian (Kulanu) pártja mindenképpen az eredetileg jövő novemberben esedékes választások előrehozatalát akarja, és nem egyezik bele a tárcák átrendezésébe a kormány fennmaradásának néhány hónapos meghosszabbítása érdekében.

A Mindannyian a lehető leghamarabbi időpontot szeretné, már márciusban megtartaná a voksolást, Benjámin Netanjahu viszont a 10-es csatorna híradása szerint minél későbbre tenné a voksolást, lehetőleg jövő májusra. A végleges időpontról vasárnap egyeztetnek a pártok vezetői.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
ott sem lesz béke vagy megértés amíg az ilyen netánok képviselik ...
Sulinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.