Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság elnöke és Búr Gábor Afrika-szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense szerint Afrikát csak az afrikaiak tudják felemelni, ők "tehetik rendbe" saját országaikat úgy, hogy abból ne újabb gyarmatosítás következzen.

Csak az afrikaiak tudják felemelni saját országaikat

Fotó: SUMY SADURNI / AFP

A két szakértő vasárnap az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában beszélgetett Afrika jelenéről és jövőjéről; Búr Gábor azt mondta: a fekete kontinens jelenlegi helyzetéért felelős Európa is – mivel Afrika jelentős részét hét európai ország gyarmatosította –, de az ottaniak is.

Balogh Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy Afrikának üzlettársakra, partnerekre, nem gyarmatosítókra van szüksége. Szerinte Afrika a következő évtizedek gazdasági motorja lehet, Kína is ezért szerez pozíciókat a kontinensen. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: egy másik országnak sincs akkora befolyása a fekete földrészen, mint Kínának, amely "ráhajtott" az összes erőforrásra.

Búr Gábor jelezte: mivel 55 ország van Afrikában, eltérő fejlődési pályákat fognak befutni; vannak köztük szerencsésebbek, mert jó vezetésük van, amely nem rabolja ki az adott országot. Szólt arról is, hogy bár már Afrika bizonyos országaiban is csökken a születések száma, a világtörténelem leggyorsabb népességnövekedését produkálták a második világháború után azzal, hogy 200 millióról a mostani 1,3 milliárd fölé nőtt a lakosság száma.

Balogh Sándor kitért arra is, hogy a migráció nagy része Afrikán belüli; az Afrikából illegálisan Európába vándorolni akarók száma 30 százalékkal esett vissza egy év alatt. Búr Gábor azt mondta, a klímamenekültek helyzete hosszú távon okozhat problémákat.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
@Eriksson: itt valaki leugatott, amikor bátorkodtam jelezni, hogy a franciák még ma is 14 afrikai országot tartanak függőségben minden szempontból..de az angolok sem különbek, csak ők "kulturáltabban" adják elő a kifosztást...persze a világ nagyobbik felén...
ez olyan bevétel, és hatalom, hogy soha nem engedik őket "szabadon"...

(egy rokonom fegyveresen őrizte a "békét" afrika egyik francia gyarmatán..még tíz évvel ezelőtt is)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sandralita
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tulipan
@durbincs: Hja, ha nem bírsz magaddl! Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet?
Tünj el mielőbb a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta!
tulipan
@durbincs: Mi a szösz? Há' nem bírsz magaddal, hülyegyerek?? Aha, te narancsos seGGnyaló félfaroknyi Sügét! Legalább kiderült, hogy TE vagy ennek a a HIRDETŐS SEX -nek a feladója? vagy ?@csak húgy...+@kula-szar is ? aki Ploestiben a bányakecódban, miközben hektószámra vedeled a bányalóvizeletpáleszedet, bámulod a faladon levó meztelen Shakirát ábrázoló pószteredet? simogatod? élvezkedel?
Tünj el mielőbb innen, mert nagyon uncsi vagy, a pokolban, Te undorító, iszákos, kiherélt, szörnyeteg idióta, a degenerált gumbó +kula, az akuális narancsos haverjaid mellé?
Ott aztán gyárhatjátok szakmányba, az ocsmány hirdetéseiteket!!!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag nálad, Te narancsos seggnyaló, félfarok Sügér? Aha, egyszóval, Te szórakoztatsz ezzel a HIRDETŐS SEX-el? az abnormal,pisi-kaka sexel?:látni téged, te málé, rettenet csipázod eme súlyos aberráciot, a Ploesti bányakecódban. az üveges asztalodon? azt hova ferdülnál má ,azzal a repedt kis bornyi agyaddal ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a magad elé tápolt orbáni narancsos menüt ollózgasd ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól olyan nagyon falnád a könyveket ? de -néha -néha egy-egy szótárt megprobálhatnád? ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás? mán. meg reáizzadtál csak 102 éves Shakirára? nyálilag ,futószemölcsileg ?... @Durbincs: most már aztán hordj el magad, Te degenera gumbo? uncsi sötét fasz? egészen a Pokol 9. bugyrába, a többi narancsos sexhaver mellé, ahol aztán szakmányban irogathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.