Szerbián keresztül jutott Magyarországra Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő a múlt hétfőn, de mivel akkor még nem volt ellene érvényben nemzetközi elfogatóparancs, a szerb hatóságok nem állíthatták meg – közölte Aleksandar Vucic szerb elnök a kormányhoz közel álló Happy Televízióban hétfő késő este.

Közölte:

információi szerint Nikola Gruevszki november 11-én hagyta el Macedóniát, ahonnan Albániába távozott két magyar állampolgár kíséretében.

Onnan Montenegróba, majd Szerbiába utazott. A határokon személyi igazolvánnyal igazolta magát.

A szerb államfő elmondása szerint a volt macedón miniszterelnök Szerbiából Magyarországra a Horgos-Röszke határátkelőhelyen jutott át, ahol személyi igazolvánnyal, valamint egy, Albániában kiállított belépési engedéllyel igazolta magát.

"Az Interpol szkopjei irodája csak november 13-án 19 óra 35 perckor küldte el nekünk a nemzetközi elfogatóparancsot. Mit várnak? Hogy olyan embereket tartóztassunk le, akik ellen elfogatóparancs sincs? Pláne nem nemzetközi elfogatóparancs" – fogalmazott Aleksandar Vucic.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, a múlt héten viszont nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus múlt kedden Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Zoran Zaev macedón kormányfő ezután kijelentette: Macedónia már kezdeményezte a politikus kiadatását, és Szkopje mindent megtesz annak érdekében, hogy Gruevszkit hazaszállítsák.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kaylanola
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top
Szalai27
=-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.