A jelenlegi európai politikai légkörben nagyon fontos kapcsolatot tartani azokkal a politikai szereplőkkel, akik nyitottak, fogékonyak a magyar és a közép-európai álláspontra, ha Európa-politikáról, az Európai Unió jövőjéről, illegális migrációról van szó – mondta a kormányszóvivő kedden Rómában a közmédiának.

Kovács Zoltán tárgyalásairól beszámolva elmondta: elsősorban az olasz sajtó képviselőivel találkoztak, de egyeztetnek még a miniszterelnöki hivatalt vezető államtitkárral, Giancarlo Giorgettivel is.

Kormányszóvivő: fontos kapcsolatot tartani azokkal a politikai szereplőkkel, akik megértik a magyar álláspontot

Fotó: YouTube

Közölte: ahogy lényegében elkezdődött az európai parlamenti választási kampány, szükségét érzik, hogy elmondhassák a magyar kormány terveit. Mint mondta, beszéltek az illegális migrációról és a családpolitikáról, utóbbi témában a nemzeti konzultáció újabb fordulójáról; szerinte ezeken a területeken a magyar eredmények "európai szinten is példaértékűek" lehetnek.

Úgy folytatta: Giancarlo Giorgettivel is a nagy európai kérdésekről fognak beszélni és vázolják a magyar elképzeléseket. Hozzátette: látják, hogy vannak gazdasági problémák Olaszországban és úgy vélik, ha megosztják a magyar modell működésének elemeit, segíthetnek.

Azzal kapcsolatban, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök augusztusban tárgyalt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, a Liga vezetőjével, "központi téma volt" a közös politikai stratégia, Kovács Zoltán azt mondta: a Fidesz-KDNP pártszövetség az Európai Néppárt keretei között vesz részt a kampányban, de nyitottak kormányzati és pártpolitikai szinten is minden olyan együttműködésre, amely a többi között az illegális migráció, az európai intézményrendszer működése, Európa jövője szempontjából az európai emberek érdekeit képviseli.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Akkor most már értem a köztörvényes macedon ex miniszterelnök VIP menekült státuszát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Akkor lehet,hogy a magyar emberek többsége is sorra kerül egyszer?
cikicakk55
Na pont most nem kéne nekik forszírozniuk az illegális migrációt,mikor pont ők azok akik beengedik az illegális bevándorlókat. az a 25.000 kötényes legnagyobb rész bűnöző volt,az az körözött,több országban is. Ők beengedték. Most Gruevszkit is megmentik a jogosan börtönre büntetés elől. Mit akar megmutatni az Olaszoknak,mit akar nekik megtanítani? Hogyan kell egy egész országot diktatúrába dönteni? Hogyan lehet Az Európai pénzeket elkölteni saját javukra,miközben teli pofával becsmérlik Őket? Hogyan kell kétfelé is nyalni? Keletre és nyugatra is? Remélem az Olasz nép kinyuvasztja az Elnöküket,ha olyat tesz mint a mienk. Ott azért a maffia nem csak kormánytagokból áll.
Nessy
Akkor most már értem a köztörvényes macedon ex miniszterelnök VIP menekült státuszát!
Szalai27
=--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
justhpeter
Szánalmas erőlködés ettől a CEU-szégyenétől.
Madácsi Pali
Te CEU diplomás barnanyelvü kis g^-cu! Egyre kevesebben tolerálják a demokratikus világban Viktor Voktorovics Gecikov miniszterálnok személyi kulruszát.
Beckybela
Üdvözöljük a legjobb a szex Társkereső = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.