A Brexit után kvótarendszert vezethet be az Egyesült Királyság a külföldi álláskeresők szűrésére, hogy az eddiginél szigorúbban ellenőrizék más országok munkavállalóit – mondta Szabó Barnabás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az M1 aktuális csatorna esti műsorában szombaton.

Nehezebb lesz a Brexit után az Egyesült Királyságban dolgoznunk?

A szakértő szerint a szigetország az EU-ból távozva vissza akarja venni az ellenőrzést a külföldi munkaerő beáramlása fölött.

Az angoloknak továbbra is szükségük van a máshonnan érkezőkre, de szűkíteni akarják a beáramlásukat az alapján, hogy milyen területen hány álláskeresőre van szükségük – tette hozzá.

(MTI)

Fotó: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez pont igy fog mukodni, de mivel Magyarorszagrol az ertelmesebb kozepkosu reteg fog tovabbra is elvandorolni, tovabba az erettsegi utan levo fiatalok, akik okosak, de otthon meg soha nem dolgoztak, azok is a Kiralysagba akarnak kimenni, ahol tovabbtanulhatnak - plane, hogyha a CEU-t sikerul nekik eluldozni Becsbe...
A magyaroknak nem kell felniuk tovabbra sem, ha ki akarnak menni, max. otthonrol kell talalniuk allaslehetoseget es munkaltatot - ez egyes szakmakban pedig egyaltalan nem nehez. Kulfoldi munkavallalok nelkul az eloregedett brit tarsadalom feldobna a pacskert pillanatokon belul, hiaba is agal az oregasszony a Brexit mellett, a bevandorlas ellen...
cikicakk55
@karma1: Szerintem ha volt is gond Angliában a munkavállalókkal,az nem annyira a Magyarok miatt lehetett. Nem értem,hogy ezek szerint eddig mindenkit be kellett fogadniuk,aki oda belépett? Nem úgy van,volt,mint itthon,hogy nem szimpi a képe,túl fiatal és ha nő akkor hamarosan szülni akar,ha férfi és fiatal,akkor meg bulizik biztos éjjel nappal, stb. Kifogás volt mindig dögivel,ha valakit nem akarnak felvenni itthon. Még csak most kezdik majd megszűrni,hogy kik is dolgozhatnak náluk? Nem ismerem az eljárást,ha valaki külföldre akar menni,akkor mit kell tenniük itthon,vagy ott? A fiam is menni fog ,de nála Az előtte lediplomázott ápolónők és ápolók várják és intézik neki a helyet. ( Nem Angliába akar menni)
Marigrinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
karma1
@cikicakk55: Kint nincsenek ilyen kifogasok! Itt nem adhatsz fel peldaul ugy egy allashirdetesst, hogy beleirod, 30 eves ferfi munkavallalokat keresel peldaul uvegesnek, vagy autoszerelonek, mert az mar megkulonboztetesnek szamit, amit itt nem tehetek meg. Viszont azert ezt a ket peldat mondtam, mert ismerek UVEGEZO es AUTOSZERELO holgyet, szemelyesen!
Kulfoldon csak annak kell megfelelned, hogy a kivant szakmaban van-e jartassagod, vegzettseged, papirod, es hogy hajlando vagy-e betartani az adott ceg kollektiv szerzodeseben megjelolt munkafelteteleknek.
Ja, es hogy hajlando vagy-e drogtesztnek alavetni magad? (vizeletvizsgalati eredmeny a dokitol).
De nalunk pont ezert nem is kotelesek megindokolni, hogy miert utasitanak el, - ha elutasitanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.