Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a CNN-nek adott interjújában kedden méltatta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt az antiszemitizmus elleni fellépéséért.

Az amerikai hírtelevízió az antiszemitizmus európai erősödését feltáró közvélemény-kutatás nyomán kérdezte az izraeli kormányfőt, aki dicsérte Orbán Viktort az antiszemitizmus elleni küzdelméért, kiemelve, hogy egy szervezetet is létrehozott ebből a célból. Az izraeli kormányfő közvetve az európai Tett és Védelem Liga nevű, antiszemitizmus elleni központ tevékenységére utalt.

Netanjahu szerint Orbán sokat tett az antiszemitizmus ellen

Fotó: wikip

Netanjahu felhívta a figyelmet rá, hogy az antiszemitizmus régi, a zsidókkal szembeni előítéletei mellett megjelent az antiszemitizmus új, Izrael létjogosultságát tagadó változata, amely nem ismeri el, hogy a zsidóknak joguk lenne saját államukhoz, és Izrael-ellenességet hirdet.

Ezt az új antiszemitizmust a szélsőséges jobboldali erők mellett szélsőséges baloldaliak is hangoztatják. Az izraeli miniszterelnök felszólított az antiszemitizmus mindkét formája elleni küzdelemre.

Netanjahu kiemelte az európai vezetők felelősségét, és Orbán Viktor mellett megemlítette Angela Merkel német kancellár és Milos Zeman erőfeszítéseit a zsidó-, és Izrael -ellenességgel szembeni harcban.

Hangsúlyozta az oktatás fontosságát, különös tekintettel arra, hogy a CNN felmérése szerint az európaiak közül minden huszadik, sőt Franciaországban a 18 és 34 év közötti fiatalok ötöde nem is hallott a holokausztról.

A CNN az interjú kapcsán utalt arra, hogy a hét országra – Ausztriára, Franciaországra, Németországra, Nagy-Britanniára, Magyarországra, Lengyelországra és Svédországra kiterjedő felmérésben Magyarországon volt a legmagasabb, tizenkilenc százalék a zsidókról kedvezőtlen véleményt hangoztatók aránya, noha ott is alulmaradt a huszonegy százalékos kedvező véleménnyel szemben.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szlaay4444
[-----Itt találsz meztelen_lányok a városodban : . snurl.dk/meztelen
magyarbakancs
"Netanjahu szerint Orbán sokat tett az antiszemitizmus ellen"
Nem a nagy didik magazint kell olvasni!
Nessy
@magyarbakancs: Az biztos, hogy "sokat tett". Már minden ötödik ember antiszemita. Fejlődünk.
magyarbakancs
@Nessy: Filozófiailag nem szeretnék elmélyülni a antiszemitizmusba,de szerintem meg minden ember antiszemita.
a hétköznapi életben a meg nyilvánulások kicsi,kövér,szemüveges,és a többi.
Lenézzük egymást nem csak bőr,faj vagy bármi klisék mentén.
Tegnap elmentem a zöldségeshez beléptem a boltba köszönök.
Az ott dolgozó hölgy felkapta a fejét azt mondja nekem" lassan tíz óra és maga az első ki köszön"
Pedig nagy forgalmú a zöldséges.
Ernyit az egymáshoz való viszonyulásunkhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.