A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében mintegy 170 millió forint összértékben felújított újabb négy magyar óvodát adott át ünnepélyesen Grezsa István miniszteri biztos csütörtökön Kárpátalján.

170 millió forintból újított fel óvodákat a magyar kormány Kárpátalján
Fotó: Youtube

A Munkácshoz közeli Szernye település felújított Hétszínvirág óvodájának avatóünnepségén mondott beszédében Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos örömének adott hangot, hogy több hónapos "kényszerszünet" után folytatódik a magyar kormánytámogatással megújult kárpátaljai gyermekintézmények hivatalos átadása.

Mint hangsúlyozta, örvendetes az is, hogy

az intézményátadások megtörik a magyar-ukrán kapcsolatokat az utóbbi időben jellemző rossz hírek sorozatát, és egyúttal jelzik Magyarország kormányának jó szándékát, hogy Kárpátalja magyarlakta és vegyes lakosságú településein mélyreható pozitív változást vigyen véghez az óvodák világában.

A miniszteri biztos szerint az óvodafejlesztések megvalósítása egyúttal jelzi azt is, hogy a kárpátaljai magyarság mögött egy erősödő és gyarapodó Magyarország áll.

A program célja nem más, mint

a helyi magyarság szülőföldön történő megmaradásának elősegítése, de az óvodafejlesztési projekt kárpátaljai megvalósítása az ukrán állam számára is támogatást jelent

- tette hozzá.

Megköszönve a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetségnek (KMPSZ) az óvodafejlesztési programban történő közreműködését, Grezsa István kiemelte: élmény lesz a kárpátaljai magyar gyermekek számára az óvodába járás és nevelőiknek a munka a modern intézményekben. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke beszédében – köszönetét kifejezve a magyar kormánynak – elmondta, hogy csütörtökön megtörténik a 40. felújított kárpátaljai magyar óvoda átadása, ami óriási segítség a családoknak, hiszen a szülők civilizált körülmények között tudhatják gyermekeiket.

Az óvodafejlesztési programból sokat profitál az ukrán állam is – folytatta –, mert az adók befizetésével hozzájárul a gazdaság "kifehérítéséhez", ugyanis minden beszerzés, munkavégzés hivatalosan, a törvények betartásával történik. Ráadásul a projekt munkahelyeket teremt, így sokan nem kényszerülnek külföldi munkavállalásra – emelte ki a szakember, jelezve, hogy jövőre Kárpátalján elkezdődik az óvodafejlesztések második üteme.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szóljon már valaki ezeknek a Nagymagyarországbuziknak, hogy a Kartográfia Vállalat kiadta az aktuális határainkat ábrázoló térképeket.És nem 2010-es dátummal.
Ideje lenne ezeknek a határokon belül élő és valóban MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRokra költeni az itt adózók befizetéseit.
Rohadtul unalmas már ez a qrva sok potyaleső éhesszáj etetése. Adni eszükbe sincs (max egy x-et a Füstinek), de a potyát számolatlanul. És ami pluszban szépíti a dolgot, hogy még van pofájuk követelőzni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: december 19., 21:21; Mellékelem a munkásőr dalhoz, Bencsik demokrata munkásőr elvtársat, aki jó karénekes volt a csapatban. Nála nagyobb politikai kurvát aligha találni a fidesz soraiban, hogy a fasz verje ki a fogsorát, a mocskos szarházinak, az emberi evolúció szégyenének, a többi társaival együtt. Nála csak a seggek változtak...
uploads.disquscdn.com/images/19543f01712029f61c816549d13fc8ab8292ace1b19530de29c854b6696a9bc3.jpg?w=600&h=411
1.bp.blogspot.com/-Z2MpNUJpCOs/T07pGYQvYZI/AAAAAAAAFn4/yMljHQXr3EI/s1600/bencsik%2Bandr%25C3%25A1s-b%25C3%25A9kemenet-hiszekegy.jpg
Eladott Ország
@Pegero: Ti munkásőrőztök, hogy b@zdmeg a szarházi ,seggfej bandátokat! Ki a f@szom volt Bencsik meg a többi szarházi aki embernek is ganaj, az evolúció szégyene! " Bár az úgynevezett radikális jobboldalon többnyire rózsás béke uralkodik, Bencsik Andrásról még a fejlettebb szkinhedek is elismerik, hogy amikor az észt osztogatták, ő inkább eladta a jussát az üzéreknek pálinkáért. A Munkásőr magazintól a Népszabadság Pártélet rovatán keresztül hosszú menetelés vezetett a saját újságig, amit azonban az utolsó pillanatban mégsem Új Pártéletnek, hanem Új/Magyar/Újmagyar Demokratának keresztelt el, az ellenség megtévesztése végett. Ott aztán azóta is keményen markolássza a főszerkesztői joystickot, így bármikor megírhatja, szerinte hogyan süllyesztette el a NATO cirkálóit az Árpád seregében szolgáló Búvár Kund. " De a net hemzseg attól is, hogy a Bayer Zsoca is a Munkásőrnél kezdett, utána váltott ő is a "Népszabóra," 168 órára.
uploads.disquscdn.com/images/19543f01712029f61c816549d13fc8ab8292ace1b19530de29c854b6696a9bc3.jpg?w=600&h=411
nevemnick
Rohadna meg az egész fideszes banda.
Tegnap este néztem a tüntetést. Az oldalsávban kommentek sora, közben feltűnt egy ipse akinek nagyon különleges neve volt. Egyből rákerestem, és lőn rájöttem, hogy ki az. Négy évvel ezelőtt öt napig Sepsiszentgyörgyön volt dolgunk, és ő fogadott bennünket, mint az egyik közintézmény vezetője. A kommentjeiben nem átgondolt módon, civilizálatlan szavakkal, eszméletlenül szidta a tüntetőket. Írtam neki, hogy hátrább az agarakkal, erre visszaválaszolt, hogy ,,miért ne szólhatna hozzá, kommentelhetne egy külpolitikai eseményt?".
Értitek: ,,...EGY KÜLPOLITIKAI ESEMÉNYHEZ..."
Kérdeztem: a Magyarországi helyzet, amelyhez nagy részben a mocskos szavazataitokkal hozzájárultatok, az neked külpolitika??? Rohadna meg az összes ilyen szemét székely tróger.
Anno lelkesen mesélte, hogy mennyire meghatotta,hogy megkapta a magyar állampolgárságot, milyen jó volt, hogy '89 karácsonyától támogattuk őket mindennel amiben évtizedek óta hiányban szenvedtek stb.
A teljes viszontválaszomat nem írom le...
Eladott Ország
@Pegero: Cuppanj rá, jó bőrös! szextarskereso.info/tmp/amator52996085.jpg
Bár az erdő zsugorodott, a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.
uploads.disquscdn.com/images/6d89d02cd2b310384343b1c1638916e15c5759d9cbc4395d9a95a01f449994bd.png?w=600&h=332
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 16:14; Ez a pökhendiség, ez az arrogancia valami vírus? Lehetetlen ép ésszel felfogni ! Ennyire mély lenne a mélység ? Ennyire sötét a sötétség ? Ez már a kognitív disszonancia jele .Te humanoid, trágyarakás, minden verbális megnyilvánulásoddal romba döntöd az evolúció elméletét, ugyanis ha te vagy végeredmény, akkor valami nagyon el lett baszva már a kezdet kezdetén… Ez a boldog karácsonyod is olyan unortodox Matolcsysra, szellemi vakondtúrásra sikeredett. www.youtube.com/watch?v=yubxRHwCGYg&feature=youtu.be

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.