Hi­he­tet­le­nül hang­zik, de ennek nem az az oka, hogy ol­vas­ták volna a Ko­ránt és meg­vi­lá­go­sod­tak volna. Egé­szen más. Finnországban még megengedik, hogy a bevándorló nők nikábot, illetve hidzsábot viseljenek. Arra azonban senki sem számított, hogy az elmúlt időszakban egyre több finn nő tér át az iszlám hitre és kezdi el viselni ezeket a ruhadarabokat.z főként Helsinki utcáin szembeötlő – írta a Voiceofeurope a svédországi Yle alapján. Ezt az új jelenséget azonban nem vallásos meggyőződés vagy divat táplálja, hanem egészen más. Meri Tuovinen újságíró 31 fővel készített interjút. A megszólaltatott nők mindannyian arról beszéltek, hogy az elfátyolozással „felszabadultabbnak” érzik magukat. Azaz, ezzel a megoldással „elmenekülhetnek” a nyugati kultúrában rájuk, mint nőkre erőltetett elvárásoktól, szépségideáloktól és sztereotípiáktól.

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Így a randa nők is felszabadultan lófrálhatnak a városban. :)))
De miért kell a hacuka mellé az iszlám hitet is felvenni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
A diliházban ezt találták ki? Na meg borotválkozni sem kell nekik.
1magyar
Ha valaki áttér az iszlámra akkor ott a helyük közöttük, a nyugati világ egyéb "ráerőltetett" szabadságát se kívánják a lotyók.
Miért nem adják el őket?
Eriksson
Flamand földön már oktatják az iszlámot. Fordítás:

A flamand gyermekeket egy Majid El Aissati iszlám mexikói iskola látogatása során indították el - aki "Allah Allah katona" -nak nevezi magát - és a Salafist muzulmán Nadia Zwaenepoel-t alakította át. Ossza meg ezt a videót, hogy az emberek láthassák, mi történik.

www.facebook.com/KiesDries/videos/336112850505274/
wagabund
@Eriksson: 11.19...

ez egy igen jó kérdés...a hírben valami nagyon nem igaz..
Eriksson
@wagabund: Gyannnus. Nagggyon gyannnus... Hacsak nem választottak maguknak iszlám vallású férjet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.