Főkonzulátust adott át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a nagy-britanniai Manchesterben.

Új magyar főkonzulátus nyílt Manchesterben
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Az ünnepségen mondott beszédében a tárcavezető kiemelte: az új külképviselet

elsősorban a Nagy-Britanniában tanuló és dolgozó, illetve odalátogató magyar állampolgárok érdekeinek és jogainak védelmét fogja szolgálni.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Nagy-Britannia szövetségese és barátja Magyarországnak, ezért sajnálják kilépését az Európai Unióból, de tiszteletben tartják a britek döntését. A Brexittel az EU sokat veszít, de Magyarország mindent megtesz, hogy a lehető legszorosabb maradjon az együttműködés Nagy-Britanniával – emlékeztetett.

Úgy vélte, sok minden köti össze a két országot, hiszen mindkét nemzet büszke a történelmére, hagyományaira és örökségére, valamint a józanész talaján álló válaszokat adnak az Európát érő kihívásaira.

A külügyminiszter kitért rá: Magyarország fontos partnerként tekint Nagy-Britanniára. 2016-ban Nagy-Britannia a 6. legnagyobb tőkebefektető volt Magyarországon, továbbá a 2016-os adatok alapján 750 brit vállalat csaknem 60 ezer embert foglalkoztatott Magyarországon.

Felidézte: Észak-Anglia mindig is Magyarország, a magyar emberek mellett állt. Több tízezer manchesteri tüntetett a magyar szabadságharc mellett, és Kossuth Lajos 1851-ben itt tett látogatása emlékét Manchesterben emléktábla is őrzi – közölte.

Megjegyezte: Nagy-Britannia emellett több tízezer ötvenhatos magyart fogadott be.

A tárcavezető elmondta:

Észak-Angliában 70 ezer magyar tanul, dolgozik, a manchesteri régióban 30 ezer, a városban pedig 10 ezer. Hosszú ideig az itt élőknek Londonba kellett menni ügyintézésre, de ez most megváltozik – mutatott rá.

Úgy látja, a most átadott főkonzulátus hozzájárul a Manchesterben és környékén élő magyar munkavállalók és diákok gördülékeny ügyintézéséhez, közösségi életének fejlesztéséhez.

Arról is beszámolt, hogy a konzuli szolgáltatások főpróbájaként a legutóbbi parlamenti választáson csaknem 1500 magyar adta le voksát itt.

Az eseményen Szijjártó Péter a Magyar Érdemrend tiszti keresztje kitüntetést adta át Zsigmond András volt tiszteletbeli konzulnak az elmúlt 25 évben végzett munkájáért, amellyel hatékonyan működött közre az Észak-Angliában élő magyar állampolgárok konzuli ügyeinek intézésében.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Na tessék!
Már az angolok is leszarják a zorbánt!
Rockxy
Na tessék!
Már az angolok is leszarják a zorbánt!
Klubtag
Nagyszerű...újabb hazugság-kirendeltség sok-sok millióért...
Eladott Ország
A közpénz nem magánvagyon, az nem az állam, hanem a nép tulajdona. Az állam nem dolgozott meg ezért a pénzért, így ennek nem is valós birtokosa, mindössze elosztója, még akkor is, ha az Orbán-kormány ezt másképp fogja fel. Nem azért van, hogy az egyre szaporodó, csókosok, vazallusok/csinovnyikok közpénz iránti vágyát kielégítsék. Olyan ez, mint a csára búra nyitott kereskedőházak, a szélrózsa minden irányába. A Magyar Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház 5 millió darab 425 ml-es vákuumzárású csemegekukorica konzerven és 1,5 millió darab 720 ml-es magozott meggykonzerven üldögélve várja, hogy a (GE)CIDER Alma Kft. kifizesse a zálogba helyezett értékes portéka ellenértékét, azaz 3,2 milliárd forintot.
Noha már akkor is elfogadhatatlan, oltári disznóságnak tűnt az egész, immár az is kiderült az Orbán család Lévai ága sunnyog a konzervek mögött. Ha nem fizet a pereputty, akkor Szijjártó majd árulja a kukoricát az utcasarkon.Azt hiszem, ez az állami pénzeken élősködő, megszámlálhatatlan tagot számláló, minden irányba, mindenhova magát beevő nagycsalád, amelynek pályafutása egy erdőszéli putriban kezdődött, maga sem gondolta volna (szevasz, Győző!), hogy ilyen sikeres lesz a pénisz vigasztalanabb oldalán álló magyar nemzet átverése.
ahonnan nem MészárosŐstehetség Lölö valamelyik messziről bűzlő ügylete folyik ki a küszöb alatt, ott a háttérben csendben meghúzódó Lévai Anikó fél rokonsága lakmározik az ország megfáradt testéből. Lassan kijelenthetjük, hogy nincs olyan cég szerte e hazában, amely közpénzekkel lenne kapcsolatba hozható és ne valamelyik hetedízigleni dinasztia-tag ölébe hullana a sok jóság...
Sullianta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Rockxy
@Sullianta: Mi van már azzal az éjszakával?
Nappalos műszakban dolgozom és nem vállalok túlórát!
Vili?
Se 300 órát, se 460 órát!
Majd megtudnád te is, ha a könnygáz kicsordulna a szemedből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.