Dulakodás alakult ki Párizsban a sárgamellényesek és a francia rendőrség között az előbbiek immáron ötödik hete tartó szombati megmozdulása során, szemtanúk beszámolói szerint azonban a tüntetések az előzőekhez képest nyugodtabb hangulatban zajlottak.

A megmozdulásra csaknem nyolcezer rendőrt és 14 páncélozott járművet vezényeltek ki, miután az elmúlt hetekben a hasonló eseményeken erőszakos cselekmények is előfordultak.

Beszámolók szerint azonban a szombati tüntetés, amelyre több ezer ember ment ki, nyugodtabb hangulatban zajlott az előzőeknél, bár a készenléti rendőrség kisebb mennyiségű könnygázt is bevetett. Néhány tüntető a hatóságok által kijelölt útvonalat kifogásolta, nagyobb területet követelve.

Folytatódik a  sárgamellényesek tüntetése

Az elnöki palotához közel szemtanúk szerint felbukkant a Femen radikális feminista mozgalom néhány aktivistája is, félmeztelenül tiltakozva.

Szombaton annak ellenére vonultak újra utcára az emberek, hogy csütörtökön a kormány arra kérte őket, a strasbourgi merényletre való tekintettel halasszák el a megmozdulást.

Folytatódik a  sárgamellényesek tüntetése

Emmanuel Macron francia államfő a héten elismerte, hogy részben felelős azokban a vádpontokban, amelyeket a tüntetők felrónak neki és bejelentett néhány, a munkások vásárlóerejét növelni hivatott intézkedést, de fő követelésüket, a vagyonadó visszaállítását nem teljesítette.

Folytatódik a  sárgamellényesek tüntetése

Franciaországban tiltakozó autósok által néhány hete indított, a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről elnevezett sárgamellényesek mozgalmához tartozók több hete folytatják tiltakozó akcióikat, és más szomszédos országokban, például Olaszországban is akadtak követőik. A tüntetések időközben Macron politikája elleni általános elégedetlenségbe csaptak át.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ilyen egységes nagy létszámú és országosan szervezett tüntetést kell szervezni a bűnöző csúti és bandája ellen is hazánkban, addig míg el nem takarodnak a hatalomból! A velejéig rohadt fideszes bűnbanda csak az erőszakból ért, demokratikus úton már nem válthatók le!
fergeteg
Sorosnak nem telik ide,hogy a tróger kazárok bandáját felruházza.
Ja vagy ezek mát kriptok?
Zeta
Ha visszavonnák a "rabszolgatörvényt" sem szabad nálunk sem leállni!
A regnáló hatalmat el Kell zavarni! Örökre!
Brysonenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
advocat
Akkor most európai tél van? Ha volt arab tavasz. Mert írtam volt, hogy vigyázó szemetek Párizsra vessétek! Úgy szabadon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.