Az ENSZ globális migrációs csomagja olyan eszköz, amely révén felelősséggel, szolidaritással és könyörülettel lehet segíteni azokat, aki elhagyják hazájukat – jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren Advent harmadik vasárnapján mondott beszédében.

Ferenc pápa elégedett az ENSZ migrációs csomagjával

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a Marrákesben elfogadott nemzetközi paktum a

"biztonságos, rendezett és szabályozott"

migrációért jött létre, és viszonyítási pont kíván lenni az egész nemzetközi közösség számára.

Az egyházfő a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából délben mondott beszédében az öröm vasárnapjának nevezte Advent harmadik vasárnapját, amely Jézus születésének ünnepére készül. Emlékeztetett, hogy Isten az egész világnak szóló öröm fényét Galilea elrejtett falvában, a világnak ismeretlen fiatalasszony szívében gyújtotta meg. Ezt az üzenetet kell a mai egyháznak is képviselnie: a mindenkori hatalmasok keresése helyett a szegények melletti hűségben kell cselekednie

"igazságra éhezve és szomjazva, a béke hálóját türelemmel szőve".

Ferenc pápa a hagyomány szerint megáldotta a Gyermek Jézus szobrocskákat, amelyeket a római gyerekek a Szent Péter térre vittek. Ezeket az áldás után december 24-én este az otthonokban készített betlehemek jászlaiban helyezik be.

(MTI)

Fotó: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
@durbincs: Ugorgyon neki mégegyszer recskarém. Ha nem érteni matyart, miért erőltetni bányakecóból ploesti. Bábuska lenni hárásó?
Pálinkás Pál
Vajon miért ezt az idiótát választották pápának???
tulipan
Őszetnsége csak vallása előírásait követi!
tulipan
@Durbincs: TE HÜLYÉBBNÉL is hülyébb narancsos segglyuknyaló félfaroknyi SÜGÉR ! Hogy ityeg az a minivirsli ftyeg nálad??? az a 30IQ-s 30milis & Sexmanias-bálvány,a Ploesti a bányakecokban?? Jól megy a bolt a haver 102 éves Shikarival, mióta házhoz mentek, kinyalni a szaros seggeket??? Te abrom listakiiráy!! Ne vedelj már íannyit abból a vederből, a bányalóvizetpáletszetekbő!!! Ploesti ipari hulladék, kukalakó!? Mond csak Te, rettenet kulásszáju ?hogy mire nem elég az az 30IQ, az bizony meg felettébb látható is nálad? Ploesti kocsmaleszedő ? Csak nem világos, hogy a WC-t, vagy a pultot szeded le?
Egy bukott,lejárt-lemezes, pitiáner iszákos, senkiházi vagy ?? érted ? Derékig már a kukába-mit is nyöszörögsz? De nálatok a matatós kukás görény meg rég beépült a rokonságba?
vagy TÉGED, már az is nemzett ? Mert TE egy rettenet egy büdös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt tudod, ugye ? A tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? Hord el magad, de gyorsan! Te degenera gumbolett .. Ez itt, nem szexlap!!!
Carteronna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tulipan
@Durbincs: TE HÜLYÉBBNÉL is hülyébb narancsos segglyuknyaló félfaroknyi SÜGÉR !Ploesti silányovics ! zselés fejű ? bezzeg tahó ? Hogy ityeg az a minivirsli ftyeg nálad??? az a 30IQ-s 30milis & Sexmanias-bálvány,a Ploesti a bányakecokban?? Jól megy a bolt a haver 102 éves Shikarival, mióta házhoz mentek, kinyalni a szaros seggeket??? Te barom listakiiráy!! Ne vedelj már ínnyit abból a vederből, a bányalóvizetpáletszetekbő!!! Ploesti ipari hulladék, kukalakó!? Mond csak Te, rettenet kulásszáju ?hogy mire nem elég az az 30IQ, az bizony meg felettébb látható is nálad? Ploesti kocsmaleszedő ? Csak nem világos, hogy a WC-t, vagy a pultot szeded le? Egy bukott,lejárt-lemezes, pitiáner iszákos, senkiházi vagy ?? érted ? Derékig már a kukába-mit is nyöszörögsz? De nálatok a matatós kukás görény meg rég beépült a rokonságba? vagy TÉGED, már az is nemzett ? Mert TE egy rettenet egy büdös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt tudod, ugye ? A tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? Hord el magad, de gyorsan! Te degenera gumbolett .. Ez itt, nem szexlap!!!
1magyar
Nosza, rajta! Befogadni Vatikánba őket! Mutass példát Feri pápa!!!
A szó elszáll...tudod!
wagabund
@1magyar: egyetértek...elegendő lenne pár száz túlképzett muzulmán menekültet elszállásolni a Vatikán területén, és hogy olvasni tudjanak, az ágyuk mellé világító menórát helyezni...lenne öröm, bódottsá..
sokanvagyunk
Én azért kíváncsi lennék nyugdíjas pápatársa véleményére is... :D
sokanvagyunk
Hozzá méltóbb lenne idéznie Jézus utolsó szavait: "Bocsáss meg nekik, Uram, mert nem tudják, mit cselekszenek!"
tulipan
@durbincs: Mi van, hülyécskeTe narancsos segglyuk kinyaló féffaroknyi Sügér?? pont Te mondjod a bérgunár ? itt ajvékoltsz rományul korlátolt ? 1/2 h-ig sem emlékszel,vagy agyi zsibbadt- vagy nem akarsz ? meséljen már te semmi talpig férfi Ploestiből ? azt melyik omlott
Ploesti bányavágatba randevúzgatsz esténként , azzal a kedves Shikarival jó még a bukkéja ? mesélj mán itt Ploestiben, sokan drukkolnak ám a frigyetekért 5milis ? ,a régi bányakecdból, Te a rég kifeslett üresfejű, dongó donga ?Ploesti silányovics ?
tulipan
@durbincs: Te kretén idióta narancsos sennylyukinyaldosó, félfaroknyi Sügér! Mi van veled ma? nagyon beteg vagy? Nem jobban, mint máskor ugyI?: Nagy baj ám,az agybaj! Ploesti silányovics ? mosd már meg pofázmányod, te Ploesti fasz ? a rekeszkula már kilog a szádbúl ?
olivér
Feri atya szereti látni,ha egyébként katolikus híveit előszeretettel gyilkolászó muszlim figurák betelepednek a névleges kereszténység egyik utoljára fennmaradt bástyájába Európába,hadd ismétlődjön meg itt is ugyanaz a forgatókönyv,mint mindenütt ,ahol rátelepedtek a keresztényekre vagy egyéb más vallásúakra.Magyarul,hogy eltünnek a más vallásúak,mert mindet kinyírják előbb-utóbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.