Szökőár pusztított Indonézia nyugati részén, legalább 62 ember meghalt, mintegy 580-an megsérültek, legalább 20-an eltűntek, és sok épületben károk keletkeztek – közölte az indonéziai katasztrófavédelem.

Megint karácsonykor pusztított szökőár Indonéziában

A cunami helyi idő szerint szombat este fél tíz körül keletkezett a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, Banten és Lampung tartományokat érintette.

Az áldozatok többsége belföldi turista, a legtöbben, 33-an Banten tartomány Pandeglang térségében vesztették életüket.

Sutopo Purwo Nugroho, a katasztrófavédelem szóvivője közölte: a szökőárt vélhetően a szorosban lévő Krakatau vulkán kitörése, és az azt követő víz alatti földcsuszamlás váltotta ki. A cunami erejéhez a telihold miatti dagály is hozzájárulhatott – jegyezték meg katasztrófavédelmi tisztviselők.

Az indonéziai fővárostól, Jakartától mintegy 200 kilométerre fekvő vulkán június óta több alkalommal is kitört. Pénteken 400 méteres magasságba lövellt hamufelhőket, az indonéziai geológiai ügynökség azt tanácsolta, hogy senki se közelítse meg a tűzhányó kráterének 2 kilométeres körzetét.

A Nugroho által a Twitteren közzétett felvételeken jól látható, ahogy a víz elönti az utcákat az érintett területeken.

Beszámolók szerint egyes helyeken csaknem 20 méteres magassággal ért partot az árhullám. A Hszinhua kínai hírügynökség jelentése szerint Lampung tartományban több mint 100 épület összedőlt, sokan a romok alatt rekedtek.

A legfrissebb hivatalos összesítés szerint 430 otthonban, 9 szállodában és 10 hajóban keletkeztek súlyos károk.

A hatóságok szerint félő, hogy az áldozatok száma nőni fog.

Indonéziában legutóbb szeptemberben pusztított természeti katasztrófa: Celebesz szigetét rázta meg egy 7,5-ös erősségű földrengés, az azt követő szökőár következtében több mint 2 ezren haltak meg és mintegy 4600-an szenvedtek sérüléseket.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Még ilyet! Ez a fránya természet nem tudja, hogy közeleg egy jeles születésnap? Vagy a fater mérgében odacsapott, mert nem tudja mit adjon a teremtményének? Ilyenkor el szoktam gondolkozni a vallás fontosságán!
Peller Anikó
@lópicigáspár: Igazad van. Mert ha a jézuskában hittek volna akkor most nem tör ki a Krakatoa.
Csizmás Kond
@lópicigáspár: ...és ha nem volna kire fogni, akkor jól van úgy ahogy van ?
Csizmás Kond
@lópicigáspár: ..hát igen...:)
Nem tudjuk mi által lettünk ezért sokunk hisz valamiben, ez az Istenhit, de aki nem hisz az nem is vádolhat olyasmit ami szerinte nincs.
Az, hogy a hitből vallást formáltak szintén nem az állítólagos teremtő hibája hanem az emberé, tehát ha hibáztatni kell valakit az csakis az ember lehet...még egy ilyen cunami vagy vulkánkitörés vagy bármilyen más katasztrófa esetén is, mert az ember költözik a veszély szomszédságába nem fordítva.
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.