Harmadik napja tart kisebb-nagyobb intenzitással a szicíliai Etna tűzhányó kitörése, szerdán reggel a vulkán környezetében 4.8-as erősségű földrengés is volt.

A BBC cikke szerint szerda reggel a Richter-skála szerinti 4,8-as erősségű földrengés rázta meg a szicíliai Etna tűzhányó környezetét, mely december 24-én tört ki, és ezt azóta kisebb-nagyobb intenzitással folytatja.

Tízen megsérültek az Etna körüli szerdai földrengésben

Az Etnából gomolygó füstoszlopról készít felvételt egy motoros a szicíliai Cataniában 2018. december 24-én, kevéssel a tűzhányó kitörése előtt.

Fotó, címlapi képMTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Az MTI híre szerint a 4,8-as erősségű rengés (amely éjjel 3 óra 19 perckor érte a szicíliai Catania térségét) epicentruma Viagrande és Trecastagni térségében volt Cataniától északra. A legtöbb kár Fleriben és a szomszédos Zafferana Etnea kisvárosában történt, ahol a felébredt lakosok kirohantak az utcára.

Tíz ember sérült meg, több épület szenvedett kárt, megrepedt vagy bedőlt. A Catania-Messina autósztrádát lezárták. A cataniai repülőtér működik. Az Etna december 24-i kitörése óta 73 földrengést mértek, ez volt eddig a legerősebb.

A hétfői kitörés óta számtalan kisebb rengést lehetett észlelni, amelyek számos épületben okoztak károkat.

(BBC, 444, MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.