"Terrorizmushoz kötődő" cselekményként kezeli a rendőrség az óév utolsó estéjén történt manchesteri késelést, de az indítékot és az incidens körülményeit továbbra is vizsgálják, csakúgy, mint az elkövető elmeállapotát.

A támadás hétfő este, az észak-angliai nagyváros Victoria pályaudvarán történt. Egy férfi a hasán, egy nő az arcán és a hasán, a brit közlekedési rendőrség (BTP) egy rendőre a vállán szenvedett szúrt sérüléseket.

A rendőrség "terrorizmushoz kötődő" cselekményként kezeli a manchesteri késelést

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A manchesteri rendőrség keddi tájékoztatása szerint a sérült rendőr már távozhatott a kórházból, a másik két sérültet súlyos, de nem életveszélyes állapotban kezelik.

Russ Jackson, a manchesteri rendőrség főparancsnok-helyettese keddi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a nyomozást a területileg illetékes terrorelhárító szolgálat vezeti, és "terrorizmushoz kötődő incidensként" vizsgálja az esetet, de továbbra is nyitott kérdésként kezeli az elkövető indítékait.

A BBC úgy tudja, hogy az őrizetbe vett gyanúsított egy 25 éves férfi.

Jackson a tájékoztatón ugyanakkor elmondta: a rendőrség egyelőre azt is vizsgálja, hogy brit állampolgárról van-e szó.

Szemtanúk a brit médiának elmondták: a késelő azt kiáltotta, hogy Allahu akbar (Allah a leghatalmasabb).

A manchesteri rendőrség főparancsnok-helyettese keddi tájékoztatóján csak utalásszerűen szólt "a médiában széles körben terjedő" értesülésekről azzal kapcsolatban, hogy a gyanúsított "állítólag" milyen kijelentéseket tett, de hozzátette: ez az oka annak, hogy a rendőrség terrorizmushoz kötődő cselekmény ügyében folyó vizsgálattá nyilvánította a nyomozást.

A gyanúsítottat a rendőrök elektromos sokkolóval és paprikaspray-vel terítették le, és két kést találtak nála.

Keddi tájékoztatóján Russ Jackson elmondta: a támadás elkövetésének "eszelős" módja miatt a vizsgálat kiterjed az őrizetbe vett férfi elmeállapotára is.

A főparancsnok-helyettes hozzátette: nincs olyan információ, amely arra vallana, hogy a gyanúsítottnak társai is lettek volna.

A hétfő esti incidens után a manchesteri pályaudvart egy időre lezárták, de kedden zavartalan volt a forgalom.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.