Mielőbb távoznia kell Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai államfőnek, békés átmenetre, szabad és tisztességes választásokra van szükség, mert a lakosságnak elege van a jelenlegi illegitim rezsimből – hangsúlyozta az Európai Parlament elnöke csütörtökön.

"A drámai tüntetéseket látva teljesen világos, hogy a lakosságnak elege van már a hatalomhoz ragaszkodó, az ellenzéket bebörtönző Maduro illegitim rezsimjéből" – írta közleményében Antonio Tajani.

Tajani: Madurónak mennie kell, a lakosságnak elege van az illegitim rezsimjéből

Antonio Tajani

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/European People's Party

Az Európai Parlament jövő heti plenáris ülésén a képviselők ismét megvitatják a venezuelai válság kérdését, ebben a ciklusban immár kilencedik alkalommal.

Tajani emellett arról is beszámolt, hogy telefonon beszélt a magát előző nap ideiglenes államfővé nyilvánító Juan Guaidóval, aki a véleménye szerint az ellenzéki többségű caracasi parlament elnökeként demokratikus legitimációval bír.

Az Egyesült Államok mellett a latin-amerikai országok többsége is szinte azonnal elismerte az ideiglenes venezuelai elnököt, de az Európai Unió óvatosabban nyilatkozott eddig.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az Eu elnöke Venezuelával foglalkozik?? Talán a magyarországi tüntetések és a képviselők fizikai bántalmazási nem érik el az ingerküszöbét???!!!
Commenter
Az EU elnöke ezt orbán rezsimjére is mondhatná már végre.
tudode
Van egy ország, amelynek NINCS KIJE, MIJE, FEJE
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=10s
.
Akár a Stanci néni unokahuga is nyomhatná a sóDER, DIE, DAS-t!
.
Ez a NÉPMESE mi más, ha nem illegitim! Kapaszkodnak a KORMÁNYRUDBA az utolsó leheleTÜKIG!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.