Fák, faágak százait törte le, villanyvezetékeket szakított le Románia déli megyéiben az ónos eső szombaton, a jegesedés miatt járhatatlanná vált utakat több órára lezárták.

Fákat döntött és villanyvezetékeket szaggatott le az ónos eső Romániában
Fotó: Pixabay

A belügyminisztérium egységeit több mint 800 leszakadt fa és 13 kidőlt villanypózna eltávolításához, 31 elakadt jármű kiszabadításához riasztották az ország 13 megyéjében

- derült ki az Agerpres hírügynökség összesítéséből.

Bukarestben 740 fa, három elektromos huzal és tíz villanyoszlop is a földre zuhant, 55 személygépkocsi rongálódott meg a jég súlya alatt letört fák miatt. A földre zuhanó fák két súlyos sérülést is okoztak:

egy 44 éves nőt fejsérüléssel, egy 32 éves férfit pedig eszméletlen állapotban kellett kórházba szállítani.

A fővárost körülvevő Ilfov megyében 38 kidőlt fát és két villanyoszlopot kellett eltávolítani az utakról.

Az Arad megyei Szemlak (Semlac) településen, a 709D jelzésű megyei úton harminc személygépkocsi akadt el körülbelül 40 utassal a hóban. A helyi hatóságok hókotrókat gépeket küldtek a helyszínre, hogy az autók folytathassák útjukat. Ialomita megyében 14 utat lezártak az útburkolatra fagyott jég miatt.

Az ország 17 déli megyéjének 180 településén több mint 150 ezer fogyasztó maradt villamos energia nélkül.

Ugyancsak a jegesedés, illetve a jegesedésgátlók igénybevételére fordított többletidő okoz késéseket a bukaresti nemzetközi repülőtéren, több belföldi járatot pedig töröltek.

Románia több tengeri kikötőjét is lezárták a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt.

A meteorológusok előrejelzése szerint vasárnap reggelig további csapadék, erős szél, számottevő jegesedés és hegyvidéken havazás várható Romániában, főleg a Kárpátok kanyarulatának térségében és a fővárosban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.