Coloradóban támadt rá egy puma egy a természetben futó férfira, ám nem várt esemény történt: a férfi megvédte magát és megfojtotta az állatot.

A coloradói természetvédelmi szervezet (Colorado Parks and Wildlife) tett közzé a Facebook-oldalán egy nem mindennapi esetet kedden.

Megfojtotta a rátámadó pumát egy amerikai férfi

Fotó: Facebook/Colorado Parks and Wildlife

A leírás szerint az egyik coloradói nemzeti parkban futott egy férfi még hétfőn, amikor zajt hallott maga mögül és visszafordult. Ekkor rontott rá egy fiatal puma (az amerikaiak hegyi oroszlánként nevezik), és arcon, valamint csuklón harapta.

A Boston.com az AP-re hivatkozva arról írt, hogy a féfi a puszta kezével fojtotta meg az állatot (amely nem volt még egy éves), majd saját lábán jutott el a kórházba. A kórház szerint súlyos sérüléseket szenvedett, de fel fog épülni belőle.

A Colorado Parks and Wildlife nem hozta nyilvánosságra a férfi nevét, és szerintük a támadás áldozata a lehető legjobbat tette, mikor visszatámadt a pumára. Tanácsuk szerint ugyanis ezt kell tenni, és az embernek célszerű minél nagyobbnak mutatni magát, és minden nála lévő eszközt felhasználni, hogy védje magát a támadástól. 

Coloradóban erős a pumák populációja, ám relatíve kevés támadás történt, mert az állatok általában elkerülük az embereket. 1990 óta abban a körzetben 16 embert sebesítettek meg és hármat öltek meg a pumák – de Észak-Amerikában az elmúlt 100 év alatt kevesebb mint 20 ember halt meg pumatámadás miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.