A veztőség elismerte, hogy osztoznak a felelősségben a feszült és bizalmatlan légkörért.

Felajánlotta lemondását az Amnesty International  befolyásos nemzetközi emberi jogvédő szervezet legfelsőbb vezetőségének több tagja, s helyi idő szerint pénteken közzétett levelükben egyben bocsánatot kértek a szervezetben hatalmaskodás, zaklatás és nyilvános megalázás miatt uralkodó rossz munkahelyi légkör miatt.

A szervezeten belüli munkakörülményeket azután vizsgálták felül, hogy a szervezet két alkalmazottja tavaly öngyilkosságot követett el.

A vizsgálat megállapította, hogy a szervezeti kultúra és a vezetés hiányosságai vezettek a munkatársak elkeseredéséhez.

A rossz vezetéshez járult az a nyomás is, amely az Amnesty Internationalnek a bebörtönzések, eltűnések, gyilkosságok, kínzások és az emberi jogok megsértésének más formái ügyében világszerte eljáró mintegy 2500 munkatársára nehezedik – állapította meg a külső vizsgálat.

Zaklatással vádolják az Amnesty International több vezetőjét

A levelet a szervezet kutatási részlegének, a főtitkár hivatalának, az adománygyűjtő részlegnek, az általános műveleti osztálynak, a személyzeti és szolgáltatási osztálynak, a jogi osztálynak és a kampány- és kommunikációs részlegnek a felső vezetői írták alá.

Közös levelükben elismerték, hogy osztoznak a felelősségben a feszült és bizalmatlan légkörért.

Miközben nem állt szándékunkban senkinek sem fájdalmat okozni, el kell ismerünk, hogy ez, sajnos, előfordult

– írták az Amnesty International érintett vezetői február 21-én kelt levélben.

A civil szervezet vezetője, Kumi Naidoo főtitkár közölte: valószínűleg nem fogadja el a lemondásokat, de elsődleges feladatának tekinti a bizalom helyreállítását.

Veszélyes időket élünk, és az Amnestyre nagyobb szükség van, mint valaha

– írta e-mailben közzétett közleményében Naidoo.

A külső vizsgálat során készült,

56 oldalas jelentés meghökkentő számú hatalmaskodási, fajgyűlölő és szexista incidensről, valamint olyan esetről ad számot, amelyekben a vezetők ócsárolták és nyilvánosan megalázták a munkatársakat, továbbá fenyegető, káromkodásokkal teli kijelentéseket tettek.

A londoni székhelyű szervezet decentralizálására tett erőfeszítés elégtelen kezelése és a dolgozók életének a veszélyövezetekben való kockáztatása fölösleges zűrzavart okozott a dolgozók életében a múlt hónapban készült jelentés szerint.

A vizsgálatot a szervezet két munkatársának halála váltotta ki. A 30 éves Gaetan Mootoo 2018 májusában végzett magával, munkahelyi nyomásra panaszkodó búcsúlevelet hátrahagyva, a 28 éves Rosalind McGregor, a szervezet genfi munkatársa pedig 2018 júliusában követett el öngyilkosságot.

A jelentés szerint

a szervezetnek a problémák megoldására tett erőfeszítései ideiglenesek, viszonylagosak és alkalmatlanok voltak, a felső vezetők a munkatársak szerint pedig tájékozatlannak, alkalmatlanok és érzéketlenek

voltak.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@Szeparepa2: Lehet,hogy M.o-on elképzelhetetlen,hogy egy szervezet vezetői azért lépnének
vissza,mert azt vallják,hogy azok akik rosszul választották ki beosztottjaikat azok maguk is fele-
lősek a "desasterben"? Az AI-nél ezt helyesen érezték !...mondjuk a politikusoknál ez sántít!
emerencia
Nagyon sok munkahelyen van terror. A vezetők felelőssége, hogy elhatalmasodik-e vagy enyhül, megszűnik. Az a legrosszabb variáció, mikor éppen ők terrorizálnak hatalmukkal visszaélve. A magyar vezetőkre nem jellemző, hogy lemondanak emiatt még akkor sem, ha tragédia történik. A magyar munkavállalók zöme pedig, ha áldozattá válik, elmenekül... A vezetői terror pedig folyik tovább...
kokopelli
@Szeparepa2: Lehet,hogy M.o-on elképzelhetetlen,hogy egy szervezet vezetői azért lépnének
vissza,mert azt vallják,hogy azok akik rosszul választották ki beosztottjaikat azok maguk is fele-
lősek a "desasterben"? Az AI-nél ezt helyesen érezték !...mondjuk a politikusoknál ez sántít!
Apatszerek
Felajánlotta lemondását az Amnesty International befolyásos nemzetközi emberi jogvédő szervezet legfelsőbb vezetőségének több tagja, s helyi idő szerint pénteken közzétett levelükben egyben bocsánatot kértek a szervezetben hatalmaskodás, zaklatás és nyilvános megalázás miatt uralkodó rossz munkahelyi légkör miatt. Személyi változás lehetséges, de a hatalmasság gyakorlása tovább folytatódik mert az az emberi hatalmasság a szervezet természetéből adódik, a nem szervezetben lévők ellen... Lehet maszatolni, az emberi jog védelméért miért kell szervezet, ha az állam az emberek érdekében vállalt szolgálatot, és nem ellen? Lám milyen furcsaságos igaztalanságok halmaza, van jelen az emberi jogok védelme tárgykörében.
Eladott Ország
Molesty International. Miért nem szóltak a megalázott alkalmazottak valami jogvédő szervezetnek? Vagy várjál...
Akasztják a hóhért... uploads.disquscdn.com/images/cc7ba634c1d6c038f1ef9085c8f84d7c1cc2328810f5423ac5023b31ba58e81b.jpg?w=600&h=390
Na de az Amnesty mégiscsak vizsgálatot rendelt el, és nem ütötte el annyival, hogy Soros megbízásából akarják őket rossz színben feltüntetni. Polt megmondta, hogy bizalmi pozíciókba természetes, hogy bizalmi embereket ültetnek, így a felesége pozíciója az MNB-ben nem nepotizmus, hanem hatékonyság. Az Amnesty még nem érti ezt a fajta hatékonyságot, az a bajuk.
Eriksson
Hát, ez gáz. Nagyon-nagyon gáz.
Talán fel is oszlathatnák magukat, hiszen vége a bizalomnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.