Az Európai Néppárt (EPP) szolidaritást vár Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől – mondta Manfred Weber, az EPP európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Der Tagesspiegel című német lap keddi számában a migrációval foglalkozó új magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban.

Weber: az Európai Néppárt szolidaritást vár Orbán Viktortól

Manfred Weber. Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

A liberális irányultságú berlini lap az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségére pályázó bajor politikus törekvéseiről szóló írásában kiemelte, hogy a magyarországi kormányzati kampány ügye választásra kényszeríti Manfred Webert.

El kell döntenie, hogy hagyja-e tovább lappangani a vitát a magyar kormányfővel, vagy az egyre erősebb nyomásnak engedve, arra az álláspontra helyezkedik, hogy az EPP-nek meg kell válnia a Fidesztől, Orbán Viktor pártjától.

Egyelőre igyekszik mértékletességre bírni a Fidesz vezetőjét.

Azt várjuk tőle, hogy viselkedjék szolidárisan az EPP-ben

- mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy a kampány az EB jelenlegi elnökét, Jean-Claude Junckert is célozza, kiemelte: "nem lehet, hogy egy párt az EPP-n belül ennyire keményen lépjen fel a saját, EPP-s bizottsági elnökkel szemben".

A Der Tagesspiegel a többi között hozzátette, hogy Manfred Weber a magyar kormányfőtől eltérően differenciáltan – többsíkúan, a különbségekre ügyelve – közelíti meg a migráció ügyét.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa erről elmondta, hogy "az emberekkel az utcán, egy gazdaság udvarán vagy a piacon beszélgetve mindig az illegális migráció és a biztonságérzet kérdése kerül elő elsőként".

Ezért az EP-választás kampányában világossá akarja tenni, hogy az EPP "az az erő Európában, amely gondoskodik az EU külső határának védelméről".

Ugyanakkor biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy "továbbra is segítsünk védelemre szoruló embereknek, korlátozott időre és kontingensekben" – előre meghatározott létszámú csoportokban – "például az ENSZ áttelepítési programjainak keretében" – mondta Manfred Weber.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az tény és való, hogy Weber csúcsjelölt úr már annyi mindent mondott, Orbán meg annyi vörös vonalat átlépett már, hogy lehetetlen komolyan venni ezeket homlokráncoló ejnyebejnyéket, az viszont valóban először fordul elő, hogy egyáltalán szóba hozza a lényeget. Az én olvasatomban ez ennyit jelent: tényleg az van, hogy egy tucatnyi elvetemült kelet-európai politikus (fideszül: Orbán-zsoldos) kedvére zsarolhatja a 750 fős Európai Parlamentet? És ha nem, akkor a 214 fős frakcióval rendelkező, az EP legnagyobb pártszövetségét adó Európai Néppártot miért? Kínzó kérdések ezek, tudom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Szolidaritást várni ettől a hazug, hiteltelen pávatáncostól?! Ez se normális!
Commenter
Nemhogy szolidaritást, semmi jót ne várjon el tőle.
kokopelli
@Desischado: az Orbán a szolidaritását dugja be a scheggébe,ahonnan a fideszesek
adagolhatják maguknak! Nyugaton még a nevét sem ismerik,mert csak "a magyar vezérnek"
titulálják! Hozzászokhatott volna már !
tulipan
@1magyar: KELLEMES rettegést, a következú 60-40-50 évre! :)))
kokopelli
@kereső: el is hiszem,mert ha a CSU-ra vagy az AfD-re szavazhat,akkor a magyarokra nem,
mivel már régóta nincs N.o.-ban kettős állampolgárság! Elbocsájtást kell kérni a magyarból mi-
előtt a németet megkapja!
Lepényleső
Tehát még mindig bíznak abban,hogy kutyából is lehet szalonna-változatlan? Weber? Oda
akkor ez nem a megfelelő ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.