Weber korábban azt mondta, hogy Orbán kérjen bocsánatot.

Nagyon bonyolultnak minősítette az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz jelenlegi viszonyát Manfred Weber, az EPP európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Lidové Noviny című cseh konzervatív napilapnak adott, szombaton közölt interjúban.

Bonyolult velük együttműködni, ha azt nézzük, hogyan viselkednek és hogy viselkedik a magyar kormány

– válaszolta Weber arra a kérdésre, hogy az EPP a májusi európai parlamenti választások után is úgy számol-e a Fidesszel, mint a pártcsalád tagjával.

Egy dolog azonban világos – megköveteljük az alapelvek betartását. Ezek a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Ezek az aspektusok nemcsak kulcsfontosságúak, de ezeken alapszik az egész Európai Unió

– szögezte le a kereszténydemokrata politikus.

„Az Európai Bizottság elnökeként szigorúan tartanám magam ahhoz, hogy ezeket az elveket az unióban senkinek sem engedjük megsérteni” – hangsúlyozta Weber. Hozzátette: a jövőben mérlegelni kell olyan szankciók létrehozását, amelyeket az EU alapelveit megsértő tagállamok ellen lehetne bevezetni.

Manfred Weber: Nagyon bonyolult a Néppárt és a Fidesz viszonya

Manfred Weber ismételten úgy fogalmazott, hogy az Európai Néppárt számára a Fidesz nehéz partner, amellyel nagyon bonyolult vita folyik azokról a jogszabályokról, amelyeket Orbán vezetett be Magyarországon az egyetemekkel és a civil szervezetekkel összefüggésben. Azt mondta, hogy

az EPP európai parlamenti képviselői éppen ezért szavazták meg az uniós szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen.

Ez a legerősebb eszköz, amely ma a rendelkezésünkre áll. Feladatunk, hogy fellépjünk az ellen az állam ellen, amely nem tartja be az alapelveket. Senkivel sem lehet ilyen szempontból kivételt tenni.

Így van ez a korrupció esetében Romániában vagy Jan Kuciak újságíró meggyilkolása esetében Szlovákiában. Európának meg kell követelnie a jog betartását. Ebben, mint a (Európai) Bizottság elnöke, nem ismernék kompromisszumot

– fejtette ki Manfred Weber a Lidové Novinyben megjelent interjúban.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Egy dolog azonban világos – megköveteljük az alapelvek betartását. Ezek a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Ezek az aspektusok nemcsak kulcsfontosságúak, de ezeken alapszik az egész Európai Unió"

Ha ezt komolyan veszi Weber, akkor azonnal ki kellene zarni a fideszt, mert a felsorolt kriteriumok egyikenek sem felel meg orban naci partja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Nesze semmi, fogd meg jól.
DE: Majd ha én leszek az EB elnöke, akkor...
Ez egy valódi Néppárt-i kortesbeszéd:
"„Az Európai Bizottság elnökeként szigorúan tartanám magam ahhoz, hogy ezeket az elveket az unióban senkinek sem engedjük megsérteni” – hangsúlyozta Weber."
És még igaza sincs, mert a pártból való kizárást a pártszabályzat alapján kell eldönteni: partnerek: EPP és Fidesz. Az EU szabályainak megsértője pedig a magyar állam , partnerek: EU (Bizottság, vagy Parlament) és Magyarország kormánya!
Eladott Ország
Az tény és való, hogy Weber csúcsjelölt úr már annyi mindent mondott, Orbán meg annyi vörös vonalat átlépett már, hogy lehetetlen komolyan venni ezeket homlokráncoló ejnyebejnyéket, az viszont valóban először fordul elő, hogy egyáltalán szóba hozza a lényeget. Az én olvasatomban ez ennyit jelent: tényleg az van, hogy egy tucatnyi elvetemült kelet-európai politikus (fideszül: Orbán-zsoldos) kedvére zsarolhatja a 750 fős Európai Parlamentet? És ha nem, akkor a 214 fős frakcióval rendelkező, az EP legnagyobb pártszövetségét adó Európai Néppártot miért? Talán nem a német multik beruházását milliárdokkal támogató fidesz kormány és a rabszolgatörvény bevezetése miatt?!
human
Aha. Tehát bonyolult ügy. Ebből én arra következtetek, hogy nem zárják ki a fideszt.
Yoda69
"Egy dolog azonban világos – megköveteljük az alapelvek betartását. Ezek a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Ezek az aspektusok nemcsak kulcsfontosságúak, de ezeken alapszik az egész Európai Unió"

Ha ezt komolyan veszi Weber, akkor azonnal ki kellene zarni a fideszt, mert a felsorolt kriteriumok egyikenek sem felel meg orban naci partja.
Csizmás Kond
...ragozzunk...a jogállamiság és a mindenkori kormány nem ugyanaz. A kormány egy olyan államot vezet amit már a zunió azelőtt elfogadott...és az alapelvek nem változtak csak nem mindenben ugyanazok a folyton változó uniós elvekkel.
...most akkor ki is baszta el a jogizét ?
polar450
Bruhahahahaha...friss hír!
Halleluja! Takarodnak a legények, mert lovat szoptak szegények!
A március 15.-i héten leállítja a horda a hazug plakátokat!
Használtak a kizárási fenyegetések, kritikák, bírálatok, O1G meghátrált!
Szép méretes méteres kékeres!
patyuka
Gyanús, hogy Weberék csak mosakodnak, már előre, merthogy nem akarnak/mernek csinálni semmit a 'mikutyánkölkével'!
Nos éppen ezért kell jól megszervezni magát a demokratikus ellenzéknek az EUP-szavazásra. Mondom ezt annak tudatában, hogy nem lesz közös lista. Merthogy nem is kell, hiszen a nekünk jutó 21 mandátumon megméretés nélkül még a legbarátibb összeborulással, meg minden hely elnyerését abszurd módon feltételezve sem lehetne egyetértésben, tüskék nélkül szétosztani.
Ami pedig a regnálók hatalmas önbizalmát meg a közvéleménykutatók sikersugallatát illeti, hát az szerintem csak egy bazi nagy kamu! A hatalom önmagát erősítgeti holmi önbeteljesítő jóslatokkal, arra is számítva, hogy a beetettjeik ezt a maszlagot is bezabálva még kótyagosabban vonulnak majd az urnákhoz, és húzzák be az ikszeket a javukra.
Az ellenzék meg ne kishitűsködjön, csináljon erre egy ellenkampányt, hírdesse fennen saját nagyarányú győzelmének esélyét, arra hivatkozva, hogy tavaly április 8-án is többen voltunk azok, akik a regnálók ellen voksoltunk, mint a taplnyalóik; s azóta a hatalom pozíciói minden fronton meggyengültek, ahol nem lehet visszaéléssel manipulálni azt!
Annál is inkább ezt kell tenni, mert ez az állítás igaz, csak győzelemmé kell konvertálni: mozgósítással, a tét nagyságának, a regnálók okozta veszély súlyosságának érzékeltetésével, voksolástechnikai felvilágosítással és nem utolsó sorban ősszefogással (sic!) - a francba a hülye szómágiával! - a csalások megelőzésére való felkészülés jegyében...
moareka
@polar450: ..és most azt hazudja a beültetett hajú megmondó, hogy a márc. 15.-i héten le is akarták a plakátokat venni...Na ezt add be annak, aki most lépett le a falvédőről, hülye...
moareka
@Mirabilis: Mondd, a moderátorok annyira ki vannak bukva, hogy nem lehet ezeket letiltani? Csak kérdezem...
advocat
Qrva bátrak! Ja! Szóltak, meg kizárás. Bár a néppárt megérdemel egy ilyen tagot! Szívjanak csak! Ha ez nekik jó!
moareka
Weber úr!... Baj lenne, ha keményen beszólna?
tulipan
@Csizmás Kond: Akkor ezt a Kúrmányt, ki kell dobni az Unióból!!! Mégpedig mielőbb, nem pedig tömni az Uniós polgárok pénzével!
advocat
Kedves Herr Weber! Ehhez csak Lőwy Árpád, szép szavával tudnék hozzászólni: Lófaszt! Ez az amit csináltok.
gibgab
Ha az Európai Néppárt nem lép, teljesen hiteltelenné válik. "... megköveteljük az alapelvek betartását. Ezek a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Ezek az aspektusok nemcsak kulcsfontosságúak, de ezeken alapszik az egész Európai Unió" Nos a magyar kormány ezeket nyilvánvalóan nem tartja be, de az Európai Néppárt politikai, gazdasági érdekei miatt szemet huny a fidesz-kdnp viselt dolgai felett. Ez is egyfajta korrupció. Csak beszélnek az alapelvek betartásáról, miközben ők maguk sem tartják be.
tudode
Azért amit el kell VISELNIE Brüsszelben, jelen esetben Strassbourgban, az NEM FEHÉR EMBERNEK való, de NEM INGE, nem veszi magára, hanem a n é p é r e, azaz arra a KÉTMILLIÓRA, akik a szektájának a tagjai a VIDEO szerint:
.
Közzététel: 2018. szept. 12.
.
--- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet …
www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=d8IkyQ9v3n0
.
"""Frank Engel luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet. Egy néppárti, kereszténydemokrata képviselő, aki egy pártcsaládban ül a Fidesszel.""
.
Azért MEGKAPJA a magáét!
.
De hogy Weber miért vacillál, hogy legalább a SZAVAZATI JOGÁT szüneteltessék, azt csak a jó ég tudja!
nevemnick
Ezt a ...

444.hu/2019/03/02/orban-bejelentette-junckert-timmermansra-cserelik-a-kormanyzati-plakatokon
arcmás
Magyarországon egy bejáratott, kipróbált, bevált náci propagandagépezet működik.
Ez a plakát semmiben sem különbözik a nácik által kifigurázott, ellenszenvet, gyűlöletet keltő, és a zsidók ellen uszító karikatúráktól.
Most fénykép van, és nem rajz, de kifakítva, rondítva-torzítva, ami szinte démoni.
Semmiben nem különbözik ez a nácik által alkalmazott, tömegek megtévesztésére, manipulálására használt technikától.
És a németeknek ez fel sem tűnik...
Aha.

W1(náci?)G
Lehet, hogy picit demokratább, mint Orbán (mert Németországban még működnek a fékek és az ellensúlyok?), de, hogy ugyanúgy nem keresztény, mint Orbán, az hótziher !!!

(Nem vagyok dühös, baszd meg !!! szuuuszaaa)
tulipan
@durbincs: Mi van Te sötét, végbuta narancsos seggnyaldosó, félfaroknyi Sügér, abban az undorító, bűzüs, romány Ploesti bányakecódban? Ugy TE, valóban1 nagy gyagyi vagy ??? na Te bányatudor,akinek a Pilis-Hegységben van Ócsai is ? Föciből csak karó ?
Plusz 1 moslék Ajakú ? azt alaposan fürödjél már le !! de fogat is moss már, mert izonyúan bedes, gyomorszagú a leheleted? mégtán a levegőd is ? a fél kisujjnyi pisilőke csak nem eltünt végleg??? hát Téged biz, rengetegen csipáznak, akik itt látják ? Alias Nyüves Herélt ?
Húzzál már végre csak vissza bátran a Ploesti-bányákecodba , tönkön herélt kappan ?
tulipan
@Mirabilis: Néha, ha túlzottan túlmemennek az "elég"-en, ez a bunkó, leszopós félfarok, meg a másik szopókás véglény, a Shikari, nekem is, meg kell szólalnom!! :)
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaldosó szaros pofájú, félfaroknyi Sügér, onnan a román Ploestibeli 10 emelet ménységben levő sötét, bűzös bányászkecódból? hát téged nem csipáznak még mindig itt, eléggé? Alias Nyüves Herélt ? Húzz csak vissza bátran a Ploesti-bányákeccódba, te, tönkön herélt kappan?
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? Mindig rá van állítva az aktuális fidesz propagandára? Dolgozna, de nem tud, mert a friss üzenet lista max 4, de systemeroor kimaxolja, ha megmozdul és így nem megy a propaganda trigger? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.