Felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Lengyelországban.

A Varsó melletti Wesolában ünnepséget rendeztek annak alkalmából, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz.

Orbán a lengyel NATO-ünnepségen is a migrációt emlegette

Mateusz Morawiecki lengyel (b) és Orbán Viktor magyar (b2) miniszterelnök a Varsó melletti Wesolában rendezett ünnepségen, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz

Fotó, címlapi kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az eseményen tartott beszédében Orbán Viktor kiemelte: a katonai missziókat azért vállalják, hogy ott és azok kapják meg a segítséget, ahol és akiknek szüksége van rá. "Ha mi nem visszük oda idejekorán a segítséget, akkor a problémák jönnek el hozzánk" – fogalmazott.

A miniszterelnök köszönetet mondott a visegrádi országoknak, amiért segítettek megvédeni Magyarország déli határát a migránsoktól.

Orbán a lengyel NATO-ünnepségen is a migrációt emlegette

Balról jobbra: Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Emlékeztetett: az észak-atlanti szövetség azzal a céllal jött létre, hogy békét, biztonságot, stabilitást és jólétet teremtsen előbb az atlanti térségben, majd az egész világon. "Ezt akarjuk megőrizni ma is", továbbá elvinni azoknak is, akik jelenleg polgárháborús körülmények között élnek – mutatott rá.

A kormányfő szerint "katonáink nehéz küldetésekben is megállták a helyüket".

Úgy vélte, a visegrádi országok gazdasági ereje lehetőséget ad, hogy meg is haladják a NATO-tagsággal járó vállalásaikat.

Orbán Viktor hangsúlyozta: hosszú évtizedek óta nem kellett szembenézni olyan zavaros nemzetközi helyzettel és terrorfenyegetéssel, mint manapság, de "nemcsak szavakkal veszünk részt" a terrorellenes küzdelemben, hanem katonáinkkal is. Magyarországról ma 692 katona szolgál a világ különböző pontjain, és hamarosan újabb 130 katona csatlakozik hozzájuk – közölte.

Mint mondta, olyan szintre akarják fejleszteni a hadsereget, hogy meg tudja védeni Magyarországot és a NATO-ban is megállja a helyét.

Orbán a lengyel NATO-ünnepségen is a migrációt emlegette

Orbán Viktor miniszterelnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter magyar katonák között a Wesolában rendezett NATO-ünnepségen

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a katonák esküt tettek, akár életük árán is megvédik hazájukat. Békében és biztonságban tudni hazánkat, a minket megtartó civilizációt és kultúrát olyan cél, amelyért érdemes a legnagyobb kockázatot is vállalni – mondta. Hozzátette: az ilyen katonáknak köszönhető, hogy a NATO fennállásának 70 éve alatt a történelem valaha volt legsikeresebb és legerősebb katonai szövetsége lett, és ennek a következő években is így kell maradnia.

Az ünnepség után fegyveres erők katonai bemutatót tartottak.

(MTI)

Itthon - 2020. September 20., 20:33
„Ez a járvány most elszabadult”
Itthon - 2020. September 20., 20:26
Maszk használat: a MÁV és a Volánbusz is szigorít

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez szuverenitási szájkarate kezd egészen szürreális fordulatokat venni, és nem csak az a baj, hogy azt nem sikerült kifejtenie a fényestekintetűnek, hogy egészen pontosan milyen fegyverekkel fogja megvédeni az országot. A tragédia szerintem az, hogy ezt komolyan is gondolja. Hogy egy Magyarország nagyságú pötty a világtérképen képes saját erejéből megvédeni önmagát. Ennek nagyon rossz vége lesz, és akkor is rossz vége lenne, ha mindeközben nem kacsintgatna folyamatosan Moszkvára. Bele sem merek gondolni, hogy mi lenne, ha valóban egy világméretű konfliktusra kerülne sor, amelynek kiprovokálásáért ő maga nem mellesleg rendesen megdolgozik. A Fidesz-kormány mondanivalója soha, egyetlen percig nem mutatott túl ezen a faék szintjére leegyszerűsített, ostoba, dichotomizáló érvelésen, abban semmi meglepő nincs, hogy a hazabeszéléshez, a kemény mag hergeléséhez a migráns bűvös szó tökéletesen elegendő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
Hiszen, mást nem is mondhat a kretén, hisz üres az agya!!
papa.49
@tulipan: Nincs neki olyan ez egy rossz indulatú feltételezés csupán !!
szép új világ
O1G olyan szintre emelte a hazudozást és és az agymosást, hogy már saját maga is elhiszi amit mond. Ezért meri felvetni ezt a témát azok előtt is, akik tisztában vannak vele, hogy ebből egy szó sem igaz.
Lepényleső
Ezt volt képes betanulni,újabba már nem mer fogni?
kokopelli
@Gauntlet: Baxa a csőrüket,hogy az imigransok tájékozottak az EU koldusországairól,
és inkább otthon maradnának mintsem M.O.-on élnének!Miért akartak anno gyalogolni
az osztrák határig! MHK-jelvény már az én koromban sem volt!Az oklevelet meg tudták
olvasni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.