A bámészkodó sofőrök fokozhatják a balesettel járó káoszt, amikor megállnak vagy lassítanak – ezzel magyarázza az osztrák rendőrség az új szabályozást.

Megbámult egy balesetet – 500 euró bírságot is kaphat

A Magyar Autóklub nemzetközi kapcsolatokért felelős osztályvezetője szerint ha a bámészkodók nem tartják magukat a hatóság embereinek utasításához, és nem mennek el, amikor felszólítják őket, akkor akár ötszáz euró (160 ezer Ft) büntetés és bizonyos súlyosító körülmények esetén akár elzárás is lehet a következmény. Fontos, hogy az osztrákoknál balesetnél kötelező az út közepén mentési sávot hagyni, és le kell húzódni oldalra.

– Arról, hogy ilyenért büntettek-e már meg valakit Ausztriában, nincs információnk – mondta a Borsnak Kicsinyné Pulay Kornélia. – Ha balesetet látunk, ne féljünk segítséget nyújtani, akár itthon, akár külföldön tartózkodunk! A nemzetközi osztályunk sok országból gyűjt adatokat, ami fent van a honlapunkon. Baleset esetén érdemes az okostelefonon felmenni a Magyar Autóklub honlapjára, ott belépni a klubinfó oldalára, azon belül az országinfóra, és ott megtalálhatók a helyi segélyhívó számok. Hogy mely más országban van hasonló szabályozás, arról nincs pontos információnk, de tudunk róla, hogy létezik ilyen.

– Nálunk az a gyakorlat, hogy ha valaki lassít egy balesetnél, és ezzel feltartja a mögötte jövőket, ami nagyon balesetveszélyes, akkor a rendőr intésére kötelezően tovább kell haladni – mondta lapunknak dr. Pataki Csaba ügyvéd, szakjogász. – Ezt nálunk be szokták tartani.

Forrás: Bors

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadsanca
Ideje lenne az indokolatlan "lassú hajtást" is szankcionálni! A leállósávban helyszínel a rendőr, vagy már ott az autómentő és bámészkodnak egyesek. De nem azért mert segíteni akarnak.
Kérem a rendőrséget, hogy tegye meg az ezzel kapcsolatos intézkedéseket a későbbiekben! A gyorshajtás sem veszélyesebb, főleg amikor csak néhány autó szállingózik az autópályán. Persze ezt használják ki a zsaruk. Amikor torlódás van az "anyagilag" nekik nem jó. Ilyenkor jót lehet röhögni a kamerába és mondani valami "szívhez szólót"
F_Viktor
Remélem Németországba is minél hamarabb bevezetik, mert a stauk 70 százalékát a hülye bámészkodók okozzák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.