Nyílt levelet írt Greta Thunberg, aki klímasztrájkja miatt lett híres, és Nobel-békedíjra is jelölték. A levél azoknak az országoknak a vezetőihez szól, akik megvétózták az EU-s karbonsemlegességi határidőről szóló EP-s határozatot, köztük Orbán Viktornak.

Ezt a levelet kapta Orbán a klímavédelemért kűzdő svéd gimnazistától

Íme a levél:

"Azt mondjátok, mindennél jobban szeretitek a gyermekeiteket, miközben a saját szemük előtt lopjátok el a jövőjüket." Greta Thunberg

2019. március 21-én Csehország, Lengyelország, Magyarország és Németország kormányfői megvétózták az Európai Parlamentben a 2050-es karbonsemlegességi határidőt.

Magyar, cseh, lengyel és német kormányfők, Önök most a sorsunkról szavaztak!

A Párizsi Egyezmény felrúgásával, a 2050-es határidő megvétózásával a jövőnket és a reményeinket vétózták meg! Mi pedig a partvonalról nézzük végig, ahogy a képviselőink semmibe veszik a legalapvetőbb emberi jogainkat, az igazságosságot és a józan ész szavát a gazdasági érdekekért.

Pontosan tudjuk, hogy a 2050-es határidő is kevés lenne a felmelegedés 1,5 fok alatt tartásához és a katasztrófák elkerüléséhez. És látjuk, hogy a vezetőink még ennyit sem hajlandóak megtenni értünk.

Cseh, lengyel, magyar és német kormányfők, Önök cserben hagytak minket! Mindenkit, aki egy-két évtizednél tovább fog még élni a Földön. Ha nem tudnak ellenállni a gazdasági nyomásnak, Önök nem alkalmasak a képviseletünkre!

Nincs egyetlen értelmes érv, hogy tovább húzzuk az időt! Úgy tűnik, ezt gyerekek százezrei jobban megértik Önöknél. Amelyik ország vezetője egy ilyen törvényt megvétóz, ne állítsa, hogy bármit tesz a klímavédelemért, mert az csak képmutatás!

Követeljük, hogy fogadják el a tényeket, fogadják el, hogy tenni kell, és fogadják el a törvényeket, amelyek cselekvésre köteleznek. Ne álljanak az életünk útjába! Mi már eldöntöttük, mi a fontos, most Önökön sor.

„A változás itt van, akár tetszik nektek, akár nem.”

Greta Thunberg

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
ne búsulj " Blanek " ezek már azt nem érik meg
Eladott Ország
Felesleges volt levelet írnia, mert az Orbán kormány a becsületes munka helyett a becstelen korrupcióval van elfoglalva.
Lassan felségárulásnak minősül Orbán Viktort kritizálni, egzisztenciális öngyilkossággal ér fel, ha valaki más véleményt mer megfogalmazni, de még az is retteghet, aki nem áll ki elég látványosan a felcsúti hobbifocista mellett.
uploads.disquscdn.com/images/1d640019c17434a5f2d7892c5de578d57ff287fa336cdaefcc364fd33c280ca1.jpg?w=600&h=364
uploads.disquscdn.com/images/fdd34d3e14b5837fb0cdd0075e76efbf6c30d7862b5259d95c1fb91a7fc3eeb2.jpg?w=600&h=381
papa.49
Igaza van és az is igaz egy szájjal fúj egyszerre hideget, meleget !!!
desiro
A svéd Blanka! A birkák meg bégetnek.
Lepényleső
E hölgy ha itt élne,sírna örömében hogy személyét csak ennyi aljas hazugság érte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.