Elutasította Theresa May brit kormányfő újabb javaslatát a Brexit elhalasztásáról szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának elnöke.

Máris léket kapott Theresa May legújabb Brexit-terve

Norbert Röttgen Twitter-bejegyzése szerint a brit kormány és a törvényhozás kapcsolatában kialakult "intézményi patthelyzetben nincs értelme újabb rövid halasztást kérni".

A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hozzátette, hogy az Európai Uniónak "ragaszkodnia kellene egy hosszabb halasztáshoz", amely együtt járna azzal, hogy a közösségből távozni készülő országban is megtartják az európai parlamenti (EP-) választást.

Theresa May kedd esti nyilatkozatában jelezte, hogy London legfeljebb az EU által a Brexit-megállapodás elfogadása esetére megállapított május 22-i határidőig kérné a kilépési határidő meghosszabbítását. A kormányfő szerint ezzel biztosítható, hogy az Egyesült Királyságnak ne kelljen részt vennie a másnap kezdődő EP-választáson.

A CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) koalíciós társa, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről semlegesen kommentálták a brit miniszterelnök új tervét. Az SPD-s külügyminiszter, Heiko Maas csupán annyit mondott, be kell várni, hogy a brit belpolitikában miként értékelik Theresa May elképzelését a Brexit rövid időre szóló elhalasztásáról.

Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke jövő szerdára hívott össze rendkívüli Brexit-ügyi csúcstalálkozót, amelyen a brit miniszterelnöknek ismertetnie kell a Brexit-folyamat további menetével kapcsolatos elképzeléseit az unióban maradó országok vezetőivel. A brit kilépés halasztásához a bennmaradó országok állam- és kormányfőinek egyhangúlag hozzá kell járulniuk.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@kereső: Pontosan egy szót se szólhatna ha visszaadnák azt kb. fél millió embert akit regisztrálás nélkül rázúdított az osztrákokra, meg a németekre !!!
Arról már nem is beszélve milyen körülményeket biztosított a menekülteknek, EMBERTELEN KÖRÜLMÉNYEK, tulajdonképp a Merkel ezért vállalta a befogadásukat !!!
Ha egyszer futósra veszik innen a fiúk a figurát azt kívánom hasonló körülmények között tartsák őket is !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
arcmás
@Shikari: A világ változik, de te, meg a suttyó fajtád képtelen a változóra.
Nem tud mit kezdeni vele, nincsenek válaszaik. Csak magába zárkózik a magyar paraszt.
Ezt hívják elmaradottságnak - te buta bunkó magyar paraszt!!!
Shikari
@arcmás: Nem is kell ide a magad fajta magyargyűlölő galíciai takony!
csak úgy....
@Shikari: azt nem értem,hogy egy 32 éves "vállakozó" mint te... ezt ,hogy csinálod tibim? megy még a tollas üzlet vagy lyányokat menedzselsz!? dade,ennek nem lesz jó vége ,hogy a tetelyibe még iszol is meg füvezel.
csak úgy....
@csak úgy...: elnízíst ,a koroddal tévedtem de a korommal a bibas agyadba nem.
kokopelli
@csak úgy...: KI a [email protected]ß az statisztikás Bayer?Csak nem sétált át,és cca. 40milló munka-
vállalót kérdezett meg?A XIX században kezdte a számlálást? Bravo!? (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.