Elutasította Theresa May brit kormányfő újabb javaslatát a Brexit elhalasztásáról szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának elnöke.

Máris léket kapott Theresa May legújabb Brexit-terve

Norbert Röttgen Twitter-bejegyzése szerint a brit kormány és a törvényhozás kapcsolatában kialakult "intézményi patthelyzetben nincs értelme újabb rövid halasztást kérni".

A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hozzátette, hogy az Európai Uniónak "ragaszkodnia kellene egy hosszabb halasztáshoz", amely együtt járna azzal, hogy a közösségből távozni készülő országban is megtartják az európai parlamenti (EP-) választást.

Theresa May kedd esti nyilatkozatában jelezte, hogy London legfeljebb az EU által a Brexit-megállapodás elfogadása esetére megállapított május 22-i határidőig kérné a kilépési határidő meghosszabbítását. A kormányfő szerint ezzel biztosítható, hogy az Egyesült Királyságnak ne kelljen részt vennie a másnap kezdődő EP-választáson.

A CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) koalíciós társa, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) részéről semlegesen kommentálták a brit miniszterelnök új tervét. Az SPD-s külügyminiszter, Heiko Maas csupán annyit mondott, be kell várni, hogy a brit belpolitikában miként értékelik Theresa May elképzelését a Brexit rövid időre szóló elhalasztásáról.

Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke jövő szerdára hívott össze rendkívüli Brexit-ügyi csúcstalálkozót, amelyen a brit miniszterelnöknek ismertetnie kell a Brexit-folyamat további menetével kapcsolatos elképzeléseit az unióban maradó országok vezetőivel. A brit kilépés halasztásához a bennmaradó országok állam- és kormányfőinek egyhangúlag hozzá kell járulniuk.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@kereső: Pontosan egy szót se szólhatna ha visszaadnák azt kb. fél millió embert akit regisztrálás nélkül rázúdított az osztrákokra, meg a németekre !!!
Arról már nem is beszélve milyen körülményeket biztosított a menekülteknek, EMBERTELEN KÖRÜLMÉNYEK, tulajdonképp a Merkel ezért vállalta a befogadásukat !!!
Ha egyszer futósra veszik innen a fiúk a figurát azt kívánom hasonló körülmények között tartsák őket is !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: Már írtam,amit a sógorok jövendöltek cca. 5-évvel ezelőtt,hogy az angolok
kezéből kicsúszik az EU bankforgalma teljesen,és a Londoni banknegyed (City) kiűrül! Páris és
Frankfurt am Main lassan vásárolja a pezsgőt az ünneplésre,mert ők azonnal beugranak! Sajnos
az a baj,hogy az idősebb női vezetők még mindíg nagyobbat akarnak produkálni mint a férfiak a
régi hülye elméletet nem feledve!
letet nem tudják
arcmás
Ez már tényleg tragikomikumba illő.
Ha ennyire nem boldogulnak a helyzettel a politikusok, akkor talán meg kellene kérdezni a népet újra, nem?
De félnek valamiért... valamitől...
De miért, mitől?
Van itt egy társadalom és/vagy szervezetpszichológus a közelben, hogy röviden kielemezze ezt a helyzetet?
papa.49
Hát ez a miniszter elnöknő befuccsolt a kilépéssel rendesen, mikor mond már le !!!
csak úgy....
@Shikari: hogy te miért nem a politikai pályát választottad? 1 hülyével több vagy kevesebb?
kokopelli
@arcmás: Azt hitte az "öregcsaj"-nak,hogy "Ír-ország"-on (akik az EU-ban maradnak) keresz-
tűl, az "É-Irek" segítségével tovább kereskedhet az EU-val,éspedig vámmentesen!! Bejött neki a
hibapont! Arcvesztés nélkül akarta az EU-t megkerülni!...
...egy út mindíg az első lépéssel kezdődik Mama!!...(;-))
kereső
Én tisztelem Theresa May-t, a sok "bátor" férfiember ,akik elinditották a Brexitet, már sehol nincs- arra nem volt vér pucájukban, hogy ha felkötötték a kolompot,akkor zörgessék IS! Corbyn, Farage a fő-fő gyáva szaralakok. May nem támogatta a Brexit népszavazást,és a kilépést az Únióból, mégis Ő viszi el a balhét- elvállalta a népszavazás után a miniszterelnökséget,és végigcsinálja.
Az angolok meg mégis mit gondoltak? -azt amit a népszavazás előtt a Farage-ok hazudoztak, hogy minden marad a régiben, csak éppen a közös kasszába nem kell fizetni? Ezt meg az Eu nem engedheti. Hát akkor egyék meg amit főztek- a bankvilág elköltözik Európába / Fr.ország+ Németország/, az eddig ott székelő Eu-s ügynökségek szintén.
kereső
@Shikari: 11:54, nem hiszem,hogy lehidalna, merthogy kilépnek- a brexit kampányban meg kimodottan a "kelet-európai" munkavállalók voltak célpontban,és nem a "migráncsok" Lengyelek, románok, magyarok.-mint migránsok.
Neked is szól- tájékozódj, mielőtt hülyeséget irsz.
kereső
@Shikari: mint ahogy a többi migráncs nélkül is! Ezért nem küldik haza őket,a brexit miatt. De további munkaerőre már csak a volt brit gyarmatokról számitanak, eu-s ra nem.Ja a kvalifikált brit munkaerő meg költözik az Eu-ba, amig lehet.Lesz ott baj .
arcmás
Én szeretem az angolokat(?).
Szegények, visszahullott rájuk az egykori birodalmuk átka.

Mindenesetre életem legszebb nőjét Angliában láttam (azért írtam ezt, mert lehet, hogy 500 évvel ezelőtt élt a valaha élt legszebb nő, de őt én nem láttam érthető okokból kifolyólag) a metrón.
Pirosban volt (de nem mátrixosan).
Nem bírtam nem bámulni. Szégyelltem magam ezért, de néznem kellet. Muszáj volt!
Igaz, a fejemet elfordítottam többször is, jobbra, meg balra, meg fel, meg le, de a tekintetemet nem bírtam levenni róla.
Semmi szexuális axióma, csak egyszerűen annyira szabályos volt, annyira arányos volt, annyira tökéletes volt, annyira természetes volt, annyira üdítő volt...
Én ilyennek képzelném az első nőt, Évát - az első tökéletes nőt.

Én leszálltam. Csendben. Némán. És ez azóta is fáj!
Maradnom kellet volna, mert akkor a történetem is tovább tartott volna...
kereső
@Shikari: Tudomásul kéne már venni, hogy az arabok-és a négerek között is van iskolázott,tanult ember. Sőt a hinduk között is.Nagyon sokan a "volt anyaország"-ban szereztek diplomát,képesitést-és a volt szoc. országokban is. Aztán meg ott maradtak,vagy haza mentek. Na az ő gyermekeik/unokáik is már bizonyára iskolázottak. Nem tudom milyen elképzeléseitek vannak- de a közel keleti háború-és az ISIS előtt a sziriaiak,irakiak igen is iskolázottak voltak-idegen/angol,francia/nyelveket beszéltek,beszélnek- arányosan többen mint mi magyarok.
Néha szét nézhetnétek, hogy milyenek voltak ezek az országok a háború , a népirtás előtt.
Afrika meg - a négerek-! semmi mással nem fejlődhet,csakis az oktatással, a mérhetetlen korrupció felszámolásával.
Egyébként,ha igy haladunk Magyarország is visszacsúszik tudásban,felvilágosultságban az ő szintjükre.Az, hogy a fejlett világban csökken a felsőoktatásban résztvevők száma, nem azt tükrözi-hogy az ország előre tekint.Nálunk pedig ez van.
Nem munkaalapú társadalom kelllene a XXI. szátadban, hanem tudásalapú.
kereső
@Shikari: nincsen statisztikám, de azért kinézhetnél néha oirbán valagából-és nyugat felé tájékozódhatnál egy kicsit, főleg Angliára igaz ez.persze ,tisztában vagyok vele, hogy az érdeketek azt diktálja- a migráncsok mind "vadak"- na ezért költözik el 20 év után Csenyéte orvosa,is!
kereső
@Shikari: Arról nincsen statisztikája, hogy mennyi a Németországban tartózkodókból azok létszáma, akiket orbán ellenőrizetlenül,regisztrálatlanul szállitott oda? Nagyon meglepődnénk, ha visszaszállitanák őket ide- mert a schengeni határt itt lépték át. Nagy a mellény- de amit 2015-ben orbán tett, nem válik az ország dicsőségére- magyarán szépen kibaszarintott az osztrákokkal,németekkel.
papa.49
@kereső: Pontosan egy szót se szólhatna ha visszaadnák azt kb. fél millió embert akit regisztrálás nélkül rázúdított az osztrákokra, meg a németekre !!!
Arról már nem is beszélve milyen körülményeket biztosított a menekülteknek, EMBERTELEN KÖRÜLMÉNYEK, tulajdonképp a Merkel ezért vállalta a befogadásukat !!!
Ha egyszer futósra veszik innen a fiúk a figurát azt kívánom hasonló körülmények között tartsák őket is !!!
arcmás
@Shikari: A világ változik, de te, meg a suttyó fajtád képtelen a változóra.
Nem tud mit kezdeni vele, nincsenek válaszaik. Csak magába zárkózik a magyar paraszt.
Ezt hívják elmaradottságnak - te buta bunkó magyar paraszt!!!
csak úgy....
@Shikari: azt nem értem,hogy egy 32 éves "vállakozó" mint te... ezt ,hogy csinálod tibim? megy még a tollas üzlet vagy lyányokat menedzselsz!? dade,ennek nem lesz jó vége ,hogy a tetelyibe még iszol is meg füvezel.
csak úgy....
@csak úgy...: elnízíst ,a koroddal tévedtem de a korommal a bibas agyadba nem.
kokopelli
@csak úgy...: KI a f@ß az statisztikás Bayer?Csak nem sétált át,és cca. 40milló munka-
vállalót kérdezett meg?A XIX században kezdte a számlálást? Bravo!? (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.