Visszadobja a szlovák köztársasági elnök a himnuszéneklést is szabályozó jogszabályt a parlamentnek. Nem a magyarokat akarták megsérteni a törvénnyel, hiszen az más államokra épp úgy vonatkozott volna.

Megoldódik a szlovák himnusz-botrány – nem a magyarokat akarták megsérteni

A Híd párt már el is készítette a módosítást, amiről a következő ülésen már szavazhatnak is pozsonyi képviselők. A tiltó jogszabály május 15-én lépett volna életbe, a következő parlamenti ülés május 9-én lesz, tette hozzá.

"A koalíciós partnerek ígéretet tettek arra, hogy megszavazzák módosító javaslatunkat, hiszen a tiltás nem csak a magyar, de más országok – így például Csehország vagy Oroszország – himnuszára is vonatkozik,"

mondta a párt sajtófőnöke.

A pozsonyi törvényhozás március 27-én fogadta el az állami jelképekre vonatkozó törvény módosítását, amely nyilvános rendezvényeken arra az esetre korlátozza más himnuszok eléneklését, amikor a helyszínen jelen van az érintett ország hivatalos küldöttsége.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Miért? Tényleg nem tudom. Nem vagyok foci rajongó. Különösebben nem is érdekel.
advocat
Miért fontos egy szlovák meccsen a magyar himnusz? Legyen akkora becsülete a himnusznak, hogy csak akkor éneklik amikor annak van valamilyen jelentősége. Sajnos a Himnuszunk odáig süllyedt, hogy akkor is éneklik, amikor nincs ott a helye. Egyébként a törvény minden hmnuszra vonatkozik. És egy nemzet ezt azért szabályozhatja. Mint azt is, hogy a saját himnuszukat mikor énekelhetik. Ez nem Amerika, ahol valamiért mindig szól a himnuszuk. De Európában? Mik a "külhoni" ilyen hírek? Kint élők?
Pegero
@Nessy: Most duzzogsz, mert tudatlan vagy? Ha meg nem érdekel, akkor miért kérdezted?
Nessy
@Pegero: Azért kérdezem, mert nem tudom, és érdekel! Ugyanis az meghatározó szerintem, hogy melyik ország csapata.
Nem szokásom duzzogni, abból a korból már erősen kinőttem.
Pegero
@Nessy: Dunaszerdahely ahol a (DAC) focimeccs volt Szlovákiában van, de csakTrianon óta! A magyarok megmaradtak magyarnak és a magyar himnuszt énekelik a mai napig is ha a csapatuk játszik! Elég érthető voltam?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok