Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban fogadta kedden Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt, akit az újságíróknak dicsért, mondván, "nagyon jó munkát végez".

"Az Egyiptom és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok soha nem voltak ilyen jók" – fogalmazott az amerikai elnök az újságíróknak, még a tárgyalások megkezdése előtt.

Az egyiptomi elnököt Donald Trump immár másodszor fogadta a Fehér Házban, míg elődje, Barack Obama egyszer sem hívta meg őt.

A Trump-Szíszi találkozó előtt nevük elhallgatását kérő amerikai kormányzati tisztségviselők azt mondták: megbeszéléseik középpontjában elsősorban a terrorizmus elleni küzdelem, az egyiptomi kopt keresztények helyzete és gazdasági kérdések állnak. Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) értesülései szerint Washington értésére adta Kairónak, hogy – miután Egyiptom orosz hadifelszerelések vásárlásáról tárgyal – gazdasági szankciókkal kell szembenéznie, ha ezt megteszi.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi hétfőn érkezett az amerikai fővárosba, ahol este már megbeszéléseket is folytatott Mike Pompeo külügyminiszterrel.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.