Ahogy az várható volt, Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök megvétózta az állami jelképekről szóló törvényt – írta meg az Új Szó.

Visszadobta a leköszönő szlovák elnök a himnusztörvényt
Fotó: Youtube

A szlovákiai magyar lap szerint a köztársasági elnöki iroda a törvény meghatározását a jogbiztonság és ezáltal

a jogállamiság elveivel összeegyeztethetetlennek tartja.

A törvény kritikusainak elmondása szerint a jogi norma megtiltja más állam himnuszának éneklését vagy lejátszását, amennyiben az adott rendezvényen nincsen jelen a külföldi ország hivatalos küldöttsége.

A múlt héten elfogadott törvény bizonyos értelmezések szerint büntethetővé tette volna a magyar himnusz éneklését. A parlamentben 108-an támogatták, a 13 tagú Híd frakcióból kilencen voksoltak mellette – köztük a magyar nemzetiségű képviselők is.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Igen csakhogy Áder azért lett államfő, mert a Bibó kollégiumban a csúti szobatársa volt, öt nem a nép választotta. Áder legnagyobb "fegyverténye", hogy átadott egy vízcsapot. Másra nem nagyon emlékszem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Az ilyen antidemokratikus és mittudommégmiféle megjelenéseket hogy-hogy nem vesz észre a zunió ?..főleg az a libeszargentini ?
Eladott Ország
Igen csakhogy Áder azért lett államfő, mert a Bibó kollégiumban a csúti szobatársa volt, öt nem a nép választotta. Áder legnagyobb "fegyverténye", hogy átadott egy vízcsapot. Másra nem nagyon emlékszem.
egyember
@Eladott Ország: Volt neki(je) más is. 2002 után minden -gyakori és jelentéktelen- felszólalását a Házban -hónapokig-
azzal kezdte, hogy: "Azt mondták, hogy nem lesz gázáremelés." Engem letiltottak az Origóról, mert egy hsz-ban Gázárjánosnak tituláltam.
görbetükör
Azért kíváncsi lennék, hányan tiltakoznának kis hazánkban, ha ünnepekkor, vagy a Parlamentben mondjuk az izraeli himnuszt énekelnék...
Eladott Ország
@durbincs: tegnap, 18:04; A fideszesek régi új himnusza: ( nincs új a nap alatt wazze)
A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Széttörte népe láncát, elmúlt idők homályát,
Ifjúi vére árán annyi vértanú.
Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA&feature=youtu.be
Aki Én
@Csizmás Kond: Megint a körtét hasonlítod az almához. Velünk ellentétben ott még működik a demokrácia, működnek a ,,fékek, ellensúlyok"
,,a jogállamiság elveivel összeegyeztethetetlennek tartja."
Melyik része nem világos? Házon belül elintézték, ráadásul pozitív, a demokráciát igazoló eredmény született. Miért kéne bárkinek beavatkozni, jelezni ha nincs probléma?
Az csak nálunk mindennapos, hogy a senki által meg nem választott báb minden antidemokratikus, alaptörvénybe ütköző, társadalomellenes szert aláír parancsra.
Na, azt jelezni is szokták, de akkor meg az a bajod.
36
@Csizmás Kond: Sargentini és társai, nagy gazemberek. Mindent megtesznek azért, hogy a V4-ek közé éket verjenek. Csak békés együttélés ne legyen. Megosztottság, anarchia. Ez az ő mocskos szándékuk! És óriási elmebetegség az, hogy ezeknek a lázításoknak korlátolt faxfejek szekértolói!
36
@desiro: A regisztrációm idején láttam a 36 című filmet, Depardieu főszereplésével. Az egyik kedvencem. Ez jutott akkor az eszembe.

Egyébként, a regisztrációm évében voltam 36 éves is. Azóta számolom az éveket, hogy milyen régen írogatnak már nekem a valóban alacsony értelmi színvonalú emberek, akik vagy a helyesírási hibákat, vagy az alkohol szintet, vagy az IQ szintet firtatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.