A szegedi önkormányzat tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) ajánl föl az Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítésére – tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.

Szeged tízezer eurót ajánl föl a Notre-Dame újjáépítésére

Tűzoltók próbálják megfékezni a párizsi Notre Dame székesegyház tetőszerkezetét emésztő lángokat 2019. április 15-én. Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy újjáépítik a Notre Dame-ot. Az első hírek szerint a lángok a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkeztek, és onnan terjedtek tovább. A tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete. Fotó: MTI/EPA/Julien De Rosa

A közlemény szerint száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.

A város a felajánlott támogatás mellett adománygyűjtést is indít, a párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez nyújtott hozzájárulásokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlájára várják.

A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz.

A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@silber13: Száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Tisztelet Szegednek...a többi meg konzultálgasson, mérlegelgessen, hogy a segítség mennyi politikai haszonnal kecsegtet, esetleg...vigyázat! - állami gyűjtéshez nehogy csatlakozzon bárki is, mert akkor úgy jár a károsult, mint a vörösiszap esetén...
CsipkeRózsa
@Klubtag: Kérdés, hogy lesz e állami gyűjtés, előbb meg kell gondolniuk, mit jelentene a politikai hatása a választóknak. Szerintem, már beszélhetnének róla, mit gondol a kormány az esettel kapcsolatban.
Aki Én
Jellemző, hogy a qrmány előbb ajvékol megszűnő kereszténységről, mint ahogy esetleg adakozna.
Nem jó érzés tudni, hogy valakinek még ez is jól jön :(
Aki Én
@kereső: És akkor most el lehet gondolkodni azon, hogy ki is az igazi keresztény.
Az aki uszít, megoszt, harácsol, hazudik, lop..., vagy aki szükségben önzetlenül ad, segít, együtt érez a bajban?
kereső
@Aki Én: Gondolkodni? Az fárasztó. Majd orbán gondolkodik helyettük- az agyuk helyét már úgyis elfoglata!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.