Az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) jelentése szerint az év végére 230 ezerre nőhet a jemeni polgárháború áldozatainak száma.

Minden 12. percben meghal egy gyermek a polgárháborúban

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket támogató arab koalíció, miután a húszik elfoglalták az ország északi részének nagy részét és a fővárost, Szanaát is, elűzve a kormányt.

A jelentés szerint, ha nem születik tűzszünet, akkor az év végére a polgárháború áldozatainak száma 233 ezer lehet, és ezek többsége, 60 százaléka ötéves vagy annál fiatalabb gyerek. Az ENSZ előrejelzése szerint 102 ezren lesznek év végére, akik a harcokban veszítették életüket, és 131 ezren, akik a polgárháború következtében kitört humanitárius válságban, azaz az élelmiszer-hiány, illetve az orvosi ellátás hiánya miatt.

Az ország lakosságának 80 százaléka, több mint 24 millió ember élete függ jelenleg a segélyezésektől, és több mint 13 millió embert fenyeget az éhezés. Az ENSZ jelentése szerint kevesebb mint 12 percenként hal meg egy gyerek a háborúban.

Az ENSZ irányítása alatt jelenleg is zajlanak béketárgyalások a felek között, egyelőre kevés eredménnyel.

Az Independent cikke megjegyzi, hogy Nagy-Britanniában közben komoly ellenzéki nyomás nehezedik a kormányra, hogy az ország ne adjon el több fegyvert Szaúd-Arábiának, mivel az ötpárti, ellenzéki képviselők attól tartanak, hogy azok a fegyverek végül Jemenben köthetnek ki. A konfliktus 2015-ös kitörése óta az ország 4,7 milliárd font értékű fegyvereladásról állapodott meg a szaúdiakkal.

Forrás: 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Minden bizonnyal ezekről a problémákról is szót ejtenek majd a 2020-ban Budapesten megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszus alkalmából, mely rendezvény sikeres lebonyolítását pártunk és kormányunk 24,5 milliárd forinttal támogatja.
Gyakorlatilag kirabolják ezeket az országokat, a multik által meghagyott morzsákból meg fegyvert vetetnek velük. Talán az lehet a baj, hogy nem mindenki fehér keresztény a történetben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.