74 éves korában elhunyt Peter Mayhew, aki a Star Wars-filmekben alakította Chewbaccát.

Elhunyt a Chewbaccát alakító színész

Fotó: Vincenzo PINTO / AFP

A színész egy kórházban dolgozott, amikor George Lucas kiválasztotta őt a szerepre az eredeti Star Wars-filmhez. A rendezőnek egy olyan színészre volt szüksége, aki magasabb, mint Darth Vader, így esett a választás a 218 cm magas Mayhewre.

Peter Mayhew világszerte ismerté vált a Star Wars-rajongók körében a Star Wars-univerzum wookiee nemzetségéhez tartozó Chewbacca megformálásáért.

Elhunyt a Chewbaccát alakító színész

Fotó: Frederic J. BROWN / AFP

A színész több Star Wars-filmben is alakította a szerethető szőrös lényt. Peter Mayhew az 1977-es Star Wars, A Birodalom visszavág (1980), A Jedi visszatér (1983), A sith-ek bosszúja (2005) és Az ébredő Erő (2015) című epizódokban is magára öltötte Chewbacca jelmezét.

A sztár az észak-texasi otthonában hunyt el családja körében, közölte a gyászhírt a The Hollywood Reporter. Mayhew orvosi beavatkozáson esett át még júliusban. Mark Hamill, Harrison Ford, és George Lucas is megemlékeztek a legendássá vált színészről.

Ő egy kedves óriás volt. Egy nagy ember még nagyobb szívvel, aki mindig meg tudott nevettetni és igazi barát volt. Hálás vagyok a közös emlékekért és úgy érzem jobb emberré váltam azáltal, hogy megismerhettem Őt. Köszönöm Pete.

– emlékezett Mark Hamill színésztársáról. A hatalmas színésznek három gyermeke született Angie nevű feleségétől. Nyugodjék békében!

Contextus

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.