Iskolai lövöldözés volt a coloradói Denver mellett helyi idő szerint kedden az Egyesült Államokban, az ámokfutásnak egy halálos áldozata és több sebesültje van. A két feltételezett elkövetőt elfogták.

A lövöldözés helyi idő szerint a délutáni órákban történt, nem messze attól a Columbine iskolától, ahol húsz évvel ezelőtt – 1999. április 20-án – két állig felfegyverzett diák követett el tömegmészárlást, megölt 15 embert és megsebesített 24 áldozatot.

A Denvertől délre fekvő Highland Ranch nevű településen az első lövések eldördülése után az iskola vezetői azonnal értesítették a rendőrséget, amely perceken belül a helyszínen volt. Az iskolát és a környező utcákat lezárták, és bár még eldördültek további lövések is, a két feltételezett elkövetőt azonnal elfogták.

Lövöldözés volt egy iskolában, egy 18 éves fiú meghalt

A megyei seriff elmondta: a rendőröknek csak némi dulakodás után sikerült lefegyverezniük a két lövöldözőt, mindketten az iskola diákjai. A seriff szerint

ennek a szörnyűségnek egyetlen településen sem lenne szabad megtörténnie.

A seriff ugyan nem nevezte meg a halálos áldozatot, de a megyei halottkémre hivatkozva azt közölte, hogy az iskola 18 éves fiúdiákja volt.

Lövöldözés volt egy iskolában, egy 18 éves fiú meghalt

A nyolc sebesült közül többek állapota válságos, a legfiatalabb áldozat 15 éves.

Megrázó, hogy ez és a környező közösségek túlságosan is jól ismerik e gyűlöletes és szörnyűséges erőszakot

– fogalmazott kedden este kiadott közleményében a Fehér Ház.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy újabb népi bölcsesség is jutott mára

a CNN Orbán cikke után az NVB határozat is okot adott felidézésre

Ártunk és qurmányunk propagandistáira nehéz napok járnak. Elsőbb a CNN-t kell helyretenniük, most meg az a mocsok soros-simogató migráncs-bérenc NVB nem tudja, hogy a helye.
„A Nemzeti Választási Bizottság keddi határozata szerint a köztévé csatornái mögött álló Duna Médiaszolgáltató Zrt. megsértette a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényt azzal, hogy szombat este a Ferencváros-Újpest bajnoki meccs közben, a félidőben jelentkező egyperces Híradónak négy híre volt, ebből a nem egészen 60 másodperces Híradóból 24 másodpercet tett ki (1:15:30-tól) a Fidesz legfrissebb, Hassan F.-es, Facebookra készült kampányfilmjének bemutatása.”
No, de a közTV-t sem most szalasztották a falvédőről, kikérte magának; ismét (ahogy már sokszor tette) „a szerkesztői szabadsággal indokolta.”, s kikérte magának, hogy ebbe beleszóljanak!
Nos erről meg a létezőbeli idők klasszikus gondolta ugrott be:
„Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.