123 éves korában elhunyt a világ legidősebb embere. Appaz Iljev a halála előtt a hosszú élet titkát is megosztotta.

Halála előtt még elmondta a hosszú élet titkát a világ legöregebb embere

Elhunyt Appaz Iljev, aki a világ legidősebb emberének vallotta magát. Az orosz nyugdíjas az Ingus Köztársaságban élt, amely Oroszország autonóm köztársasága, egyben az ország egyik legszegényebb régiója. A férfi – állítása szerint – 1896 márciusában született, az utolsó orosz cár, II. Miklós uralkodása alatt, de mivel a születését igazoló iratai elvesztek, ezt nem lehet bizonyítani. A Daily Mail információi szerint Appaz Iljev már hétévesen pásztorként dolgozott, majd 1917 és 1922 között harcolt az oroszországi polgárháborúban. Negyvenöt éves korában túl öregnek találták ahhoz, hogy a II. Világháborúban is harcoljon, ezért traktorvezetőnek állt. Élete során nyolc gyermeke, harmincöt unokája, harmincnégy dédunokája és számos ükunokája született.

Iljev a hosszú élet titkát a tizenegy órás alvásban látta: minden este hét óra körül tért nyugovóra, majd másnap reggel hat órakor már az állatokat terelte. Kizárólag tejet és forrásvizet ivott, zöldségből csak azt ette meg, ami a saját kertjében termett. Az orvosokat és a gyógyszereket általában kerülte, de 121 évesen szürke hályog miatt megműtötték a szemét.

(Képünk illusztráció)

Forrás: Blikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ami a hosszú élet titkát illeti,
a 102éves Alexet kérdezik ő mondja, hogy mértéklettesség mindenbe, nem iszik, nem duhányzik és a nőkkel is csak mértékkel. Nem úgy mint a Paul a bátyám, aki most is kocsmában vedeli a sört, szivraozik és a nőket fogdossa! =))
papa.49
Nincs bizonyíték, UBORKASZEZON ))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.