Amerikai cirkáló keresztezte váratlanul egy orosz hadihajó útját a Kelet-kínai-tengeren, hirtelen irányváltásra kényszerítve – közölte pénteken az orosz Csendes-óceáni Flotta sajtószolgálata.

Tengeri incidens: amerikai cirkáló találkozott orosz csatahajóval

Az incidens közép-európai idő szerint 5 óra 35 perckor történt, az amerikai Chancellorsville cirkáló hirtelen irányt váltott, és mindössze 50 méterre haladt el az orosz Admiral Vinogradov nagy tengeralattjáró-elhárító hajó orrától: az összeütközés elkerülésére az orosz hadihajó "rendkívüli manőver" végrehajtására kényszerült.

Ezt megelőzően az orosz és az amerikai flottakötelék párhuzamosan haladt.

Az orosz haditengerészet közleménye szerint az amerikai hajó parancsnokának nemzetközi hullámhosszon "tiltakozásukat fejezték ki, és rámutattak arra, hogy az ilyen lépések megengedhetetlenek".

Az orosz 1115-ös projekt keretében megépített nagy tengeralattjáró-elhárító hajók feladata a nukleáris tengeralattjárók elleni küzdelem az óceánon. Az Admiral Vinogradov vízkiszorítása 7,5 ezer tonna, a Chancellorsville-é 9,8 ezer tonna.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Nem úgy van ám az, hogy "csak" egy kis csónakázó tava legyen a nemzet kRÉMjének. már a Balaton is csak egy kis pocsolya
.
---- Szijjártó szerint nagyon közel vagyunk, hogy Trieszt legyen a magyar tengeri kikötő
.
g7.hu/kozelet/20190606/szijjarto-szerint-nagyon-kozel-vagyunk-hogy-trieszt-legyen-a-magyar-tengeri-kikoto/
.
"""Nagyon közel van a megállapodás ahhoz, hogy Trieszt legyen Magyarország tengeri kijárata – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szlovén közszolgálati tévének adott interjújában szerdán. Szijjártó a 12 kelet- és közép-európai uniós országot tömörítő Három Tenger Kezdeményezés államfői csúcstalálkozójának üzleti fórumán vett részt Szlovéniában, de sem a minisztérium, sem az MTI nem számolt be arról, hogy Szijjártó miket mondott a trieszti üzlettel kapcsolatban.""""
.
Amilyen harci kedvük van a maffiózoknak, lesz még nekijük csatahajójuk is, ha még sokat túrka piszkálhatnak, piszmoghatnak a nemzet bukszájában.
szép új világ
@Shikari: Nagyon örülök annak, hogy csak a bérkommentelést bíztak rád. Magasabb beosztásban komoly katasztrófát tudnál okozni.
görbetükör
Mit keres ez a két hadihajó idegen vizeken? Egyik kutya, másik eb!
desir62
@Shikari: Miért te szakember vagy? inkább csak sz@r.
desir62
@Shikari: Azt tudod, hogy az 1541-es tudta olvasni a bankkártyákat?
Sámannus
Haha ha csak kettő volt az is sok, de mi volt a víz alatt? A játszma hirtelen élesbe válthatott. Elvégre a medve sem játék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.