A román belügyminiszter és Hargita megye prefektusának lemondását követeli az RMDSZ az úzvölgyi katonatemetőben történt incidensek miatt – mondta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke az M1-nek adott interjújában pénteken.

Nekiment a román belügyminiszternek az RMDSZ a temetői balhé miatt
Fotó: MTI

Kelemen Hunor hangsúlyozta:

ami a katonatemetőben történt, az nemcsak provokáció, hanem történelemhamisítás, területfoglalás és a múlt meggyalázása is egyben.

A pártelnök szerint a rendőrök vagy nem akarták, vagy nem tudták megakadályozni a dulakodást és a kegyeletsértést, és bármelyik történt, mindkét esetben óriási a baj.

Az erdélyi magyarság április végén szembesült azzal, hogy a közeli Dormánfalva önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki és emlékművet állított az úzvölgyi első világháborús magyar sírkertben. Csütörtökön több ezer román megemlékező érkezett a temetőhöz, hogy részt vegyen az emlékmű felszentelésén. Székelyek élőlánccal próbálták megakadályozni ezt, de a románok erőszakkal benyomultak a sírkertbe.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kiváló alkalom, hogy mindkét kormány elterelje a figyelmet a rendszerszintű lopásokról, korrupcióról és az egymás elleni nacionalista hőzöngésben sikkadjon el az egész, ezért erősködnek mindkét oldalon! Nyilván nem nagyon lehet mit kezdeni a franciák által 100 éve önös érdekből elbaszarintott közép-európai nemzetiségi problémákon (lásd Jugoszlávia szétesése, magyar probléma). A megoldás kizárólag az Európai Egyesült Államok lehet, ahol 100-150 év után eltűnhetnek ezek a valóban meglévő ellentétek. Rövid távon kifejezetten káros a határon túliak számára a pökhendi, agresszív külpolitikájuk. A határon túliak problémáját egészen másképp lehetne csökkenteni ,nem templomépítésekkel.Tőlük álmodozhat a csúti geci a revízióról az összes irredenta szavazójával együtt, leszarják. A magyar adófizetők tíz, száz milliárdjai vándorolnak Romániába, amik a román államot gyarapítják. A revíziós kísérleteket meg szemközt röhögik. Basszus egy pillanatra azt hittem, a Budapest Pride. Majd Semjén lóháton viszi az üzenetet. uploads.disquscdn.com/images/84c987b5e79683cb3b77c8c009c5130d5adb5a0ece613cee892ae7bfbe954e5e.jpg?w=600&h=226
444.hu/assets/D_MTI20140315013.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: Ha már a királylány a turizmus arca akkor az apja miniszterelnökként az ország arca...hát ez van, ez dobta ki bosszúból az állampárt legalja.
papa.49
@Commenter: Hát ez a ,,turizmus arc,, IGEN RANDA ))))))))))))))))))))
Commenter
@papa.49: erről nem tehet. Én próbálok az ország szépségére és nevezetességeire gondolni a turizmus szó hallatán.
bencemacska
@papa.49: a, 09:29
Bár állítólag otthagyta a kormányszövetséget az RMDSZ, ez furcsa megvilágításba helyezi az RMDSZ-t.
varosikurir.hu/az-rmdsz-haldoklasa/
papa.49
@Commenter: Én meg arra, hogy az unokáim csak fényképről fogják ismerni az ország legszebb helyeit, mert a százlábú, és bandája mindent bekebelez !!!
Commenter
@papa.49: Ráday Mihály még nálad is pesszimistább: "unokáink se fogják látni :((("

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.