Gyorsvasúton száguldozhatunk majd Debrecenből Temesvárra. Nemcsak Nagyváradra, egész Temesvárig lehet majd villámgyorsan eljutni vasúton Magyarországról. A magyar kormány ugyanis a Debrecen-Nagyvárad- Békéscsaba-Arad-Temesvár vasútvonal fejlesztését tűzte ki célul, jelentette be csütörtökön Lázár János kormánybiztos. A magyar kormány képviselője a cívis városban találkozott a négy-négy magyar és román határ menti megye – Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Szatmár, Bihar, Temes, Arad – kereskedelmi és iparkamarájának vezetőivel, akikkel partnerségi szerződést kötött. Az MTI szerint a konkrét projektek között említette a gyorsvasút kiépítését – erre már meg is rendelték az előtanulmányt. A beruházás nyomán a határ menti térségben 160 kilométer/órás sebességgel közlekednek majd a vonatok. Lázár János szerint a következő 10 év legfontosabb feladata a versenyképesség fokozása lesz, hogy Románia és Magyarország az Európai Unió középszintjéhez tartozhasson...

Forrás: foter.ro
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
És ki menti meg Magyarországot az enyészettől?
simmering73
@durbincs: Magát - Bezzeg Tahó ? A herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogait.
Sámannus
Akkor ne a féket tapossátok hanem a gázt. Trianon óta tudjuk, hogy a magyar nagyberuházások határon túlra kerültek. Most is az ablakon szórjátok mint a hülye.
Borsodi
Putnok Szilvás várad között közlekedő kisvasút a gyerekeknek nagy élmény volt,tönkre tették.
Ózd Miskolc között közlekedő vonat 40 évvel ezelőtt gyorsabb volt mint most,a vasút állomásokon még büffé is volt.Mára leamortizálták az egész Borsod megyét.Ózd Alsón még a várótermet is el bontották a cigányok. Ki ment meg minket a kormányunktól?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.