A lap megerősíti, hogy Weber számára befejeződött a verseny a Bizottság elnöki tisztéért, így most számára két lehetőség kínálkozik, hogy arcvesztés nélkül ki tudjon hátrálni a küzdelemből. Ennél a pontnál a jelek szerint fontos, hogy Macron hiába próbálta megtorpedózni a csúcsjelölti rendszert, viszont Merkel a személyi kérdésekben semmiképpen sem szeretne vitát francia partnerével. Így jutott el ahhoz az opcióhoz, hogy 1. a Néppárt továbbra is kitart amellett, hogy legerősebb frakcióként neki kell javasolnia valakit a végrehajtó testület élére, de nem Webert.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Orbán most kivel fog bajuszt akasztani?
Nem is emlegetik ebben a cikkben a jelöltjét, pedig egy nő is lkell a csapatba.
Commenter
@bencemacska: így járt.Kellett neki Timmermanst alázni Soros-plakátokon. Weber is az ellensége már és ő megmarad frakcióvezetőnek a Néppártban. Akár Timmermans, akár Barnier nyer, remélem orbán csak veszíthet bármelyik politikussal szemben aki elnyeri a tisztséget. Egyébként Timmermansnak drukkolok,nemcsak azért mert holland, hanem azért is mert volt külügyminiszeterként és Moszkvában dolgozó diplomataként jól ismeri Közép-Kelet Európát.
bencemacska
@Commenter: ma, 15:54
Nem elhanyagolható az sem, hogy hogy ő volt az első helyettes, nem lesz nehéz az "őrség váltás".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.