Uniós csatlakozásunk első 10 évében behozhatatlan hátrányba kerültünk régiós versenytársainkhoz képest. Az EU-források csökkenése is ront a helyzeten.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az uniós csatlakozás idején Magyarország az egy főre számított GDP szerint még a harmadik helyen állt Szlovénia és Csehország mögött a volt pártállamok nem hivatalos külön versenyében. Az utóbbi másfél évtizedben viszont egymás után húzott el mellettünk Szlovákia, Észtország, Litvánia, majd legutóbb Lengyelország is. Szétverték a kutatást / tudományt, az oktatást, az innovációt, a vállalkozó kedvet és a szabad piacot, mindent ami egy 21. századi kis országnak (pl. Finnország mintájára) lehetőséget adhatott volna arra, hogy nyersanyag nélkül a szellemi tőkével válhasson erősebb gazdasággá.
Az olcsó munkaerő kora lejárt, modellváltásra van szükség.
qubit.hu/2019/03/06/egy-fore-eso-gdp-mar-bukarest-is-elhuzott-budapest-mellett

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.